iDrinkwater voor iPhone voert limiet op naar 5 liter water per dag

iDrinkwater is een drinkwaterapp voor iPhone, waarmee je bijhoudt hoeveel water je hebt gedronken. iDrinkwater voor iPhone is nu compleet vernieuwd in versie 2.0.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

idrinkwater-flesBij de naam iDrinkwater denk je misschien aan een app die vertelt waar je schoon drinkwater kunt vinden. Of een app die je de weg wijst naar horecagelegenheden waar je kraanwater kunt drinken (maar nee, die app bestaat al en heet KRNWTR). iDrinkwater is ‘gewoon’ een app die je eraan herinnert om genoeg te drinken. Zeker als de temperatuur boven de dertig graden komt, zoals de afgelopen dagen, is het belangrijk om flink te blijven drinken. En dan het liefst water, want daar slurp je geen ongewilde calorieën mee naar binnen. Versie 2.0 van iDrinkwater werd in de recordtijd van twee dagen goedgekeurd door Apple en is voor de gelegenheid 50% afgeprijsd van €1,79 naar €0,89.

De korting zal de komende vier dagen gelden. Nieuw in deze versie zijn compleet vernieuwde graphics, nieuwe animaties en meer mogelijkheden om aan te passen. Je kunt nu bijvoorbeeld instellen dat je tot maar liefst 5 liter water op een dag wilt drinken. Maar daarmee begeeft de app zich meteen in een discutabel gebied: teveel water drinken is giftig en leidt tot spierkrampen, verlaagde bloeddruk en een slap gevoel – misschien niet wat je wilt als je in de felle zon staat te barbecuen.

idrinkwater-flesLees je de ervaringen op internet, dan lijkt 2,5 tot 3 liter water per dag wel het maximum wat je aankan. Daarna begint het water-‘bingedrinken’ je tegen te staan – bij de gedachte aan nóg een glas water moet je kokhalzen en bovendien ren je constant naar de wc. Watervergiftiging schijnt trouwens op te treden als je meer dan 3 liter water in één uur drinkt, dus met 5 liter verspreid over de dag hoeven er geen problemen op te treden. Het oprekken van de limiet naar 5 liter lijkt dan ook vooral bedoeld voor zwangere vrouwen en andere speciale doelgroepen die op doktersadvies extra water moeten drinken. Maar dan nog kun je je afvragen of 5 liter niet wat veel is.

iDrinkwater waarschuwt zodra het tijd is om weer een flink glas water achterover te slaan. Je kunt nu kiezen uit drie waarschuwingstonen (kort, normaal en lang) en je kunt het aantal dagelijkse notificaties ook aanpassen. Met de plusknop geef je aan dat je een glas hebt gedronken, met de minknop haal je eventuele vergissingen weg. Een cirkeldiagram geeft aan hoeveel procent van je dagelijkse waterbehoefte je al hebt binnengekregen.

Downloaden: iDrinkwater (tijdelijk €0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2013, 15:27
Categorieën Eten en drinken, Gezondheid en fitness

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.