Populaire videobewerker Animoto nu op iPad

Animoto Video Maker is een handige app waarmee je nu ook op de iPad in no-time professionele slidehows van foto's en video's kunt maken.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

ipad animotoAnimoto Video Maker is alles behalve een groentje onder de video-apps. Sinds 2009 wordt de app, waarmee je in een handomdraai van foto’s en video’s geweldige en professionele slideshows in elkaar zet, al goed gewaardeerd. Nu is de iPad-versie van de applicatie bijgewerkt met een videomaak- en bewerkfunctie, waar wij erg enthousiast over zijn. De update valt samen met de 10 miljoenste gebruiker van het videoplatform en andere verbeteringen aan de app.

Ook op de iPad is Animato Video Maker nog steeds super eenvoudig in het gebruik, met duidelijke stap voor stap functies. Binnen een minuut of twee hadden we een prachtige en professioneel ogende video op basis van foto’s of video’s uit onze filmrol. In de nieuwe app kun je beginnen door op ‘Create Video’ aan de bovenkant van het scherm te tikken. Daarna kun je foto’s of filmpjes selecteren of schieten en een thema met een naam als ‘Air’, ‘Autumn’ of ‘Life’s a Beach’ te kiezen. Binnen 30 seconden zie je het resultaat. De app zet automatisch muziek onder jouw slideshow, die je naar smaak kunt aanpassen. Ook het thema kun je achteraf aanpassen. In totaal heeft de app meer dan 50 thema’s en 300 muzieknummers. Daardoor ontdek je al snel dat de handige app zowel geschikt is voor een feestje als voor een zakelijke presentatie.

ipad film overzicht animotoUiteindelijk slaat de Animoto Video Maker alle filmpjes op in de cloud en laat gebruikers creaties delen via email, iMessage, Facebook of Twitter. Voor die tijd kan je echter nog een preview bekijken, die na deze update groter wordt getoond. Als je nog niet helemaal tevreden bent kun je eenvoudig terugkeren om te bewerken. Je kan bijvoorbeeld beschrijvingen onder je foto’s zetten of clips bijsnijden. Na deze update kun je bovendien foto’s direct uit je Fotostream importeren en een cover-afbeelding voor je video’s kiezen. Animoto is gratis, maar voor extra bewerkingsgereedschappen en deel-opties kun je verschillende premium-abonnementen aanschaffen, die variëren van €4,49 per maand tot €26,99 per jaar.

Downloaden: Animoto Video Maker (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2014, 17:14
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen animatie, slideshow, videobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.