iCulture speelt: Knights N Squires, video van Oddworld Stranger’s Wrath

Knights N Squires is een leuke freemium game voor iPhone en iPad en Oddworld: Stranger's Wrath ziet er veelbelovend uit voor iOS en Android.

ICS Oddworld Strangers Wrath iOSDe opvolger van Clash of Clans is uitgekomen! We bespreken Boom Beach reeds in een uitgebreid apart artikel, want hij is het downloaden waard. Verder kijken we uit naar Oddworld Stranger’s Wrath, dat naar iOS komt en er alvast indrukwekkend uit ziet. Wie verder wat wil spelen naast Boom Beach kan gerust verder lezen, want Knights N Squires is gratis en geinig.

Oddworld Stranger’s Wrath wordt een knaller

Niet alleen de ontwikkelaar zelf is verbaasd hoe goed de Xbox-game Oddworld: Stranger’s Wrath naar mobiele telefoons en tablets te vertalen is. Als je de video hieronder bekijkt, moet je zelf ook wel toegeven dat het een ronduit knappe prestatie is dat de 3D-shooter met ruime omgevingen en gedetailleerd geanimeerde tegenstanders, er zo goed en vloeiend uitziet op het touchscreen. Het spel werd gepresenteerd op de Nvidia Tegra-stand en lijkt in eerste instantie op Android te zijn gericht, maar in de video hoor je ook iOS voorbij komen uit de mond van de ontwikkelaar.

De game heeft dezelfde heerlijke rariteiten als het origineel voor de Xbox. Zo verzamel je egels en eekhoorns om op je kruisboog te zetten en weg te schieten, word je geplaagd door talloze gekke tegenstanders met hoge stemmetjes en krijg je behoorlijk wat ruimte in je eigen aanpak van spelen. Wanneer Oddworld Stranger’s Wrath uitkomt voor iPhone en iPad, is helaas nog niet bekend.

Knights N Squires: sparen en vechten

ICS Knights n Squires iPad iPhoneEerder deze week speelden we Barcode Kingdom als leuke mix van verzamelen en vechten en nu nemen we al de volgende gratis te spelen RPG-vechtgame onder handen. Knights N Squires is een nieuwe game van Com2Us. Dat betekent dat de game volledig draait op online servers en je soms even moet wachten voordat je iets kan doen in het spel, en betekent dat de game free-to-play is met in-app aankopen om het jezelf makkelijker te maken.

Maar het principe van Knights N Squires is leuk. Je loopt met een jonge strijder op allerlei monsters af en die mep je met het zwaard recht, of je slaat hun aanvallen af met het schild links. Daarnaast kan je het schild de lucht in gooien om luchtaanvallen af te slaan, maar dan ben je wel even zonder dekking. Bij het verslaan van vijanden en halen van levels krijg je bonussen als wapens, goud, levenselixir en… handlangers. Handlangers sparen is de troef in het spel, want die kan je met je meenemen om samen met je af te rennen op de monsters. Zo stel je een steeds beter en up te graden team op tegen steeds sterkere tegenstanders. Als klap op de vuurpijl kan je ook vrienden in de game inschakelen om je een hand te helpen; een achter-de-hand voor netelige situaties. Geinig uitgewerkt, dit Knights N Squires.

Downloaden: Knights N Squires (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.