IBM heeft plannen voor zakelijke apps op de iPad

IBM ziet de iPad wel zitten. Ze hebben aangekondigd dat ze meerdere zakelijke applicaties voor de iPad willen maken. Lotus Connections en Lotus Notes Traveler zijn voorbeelden ervan.

ibmIBM ziet de iPad wel zitten. Ze hebben aangekondigd dat ze meerdere zakelijke applicaties voor de iPad willen maken. Lotus Connections is één ervan: Lotus Connections is een hulpmiddel voor sociaal netwerken binnen een bedrijf. Ook Lotus Notes Traveler staat op de nominatie om op de iPad te verschijnen: hiermee kun je e-mail encrypten zodat je het veilig naar een mobiel apparaat kunt kopiëren. IBM doet het vooral om klanten tegemoet te komen: zij zijn enthousiast over de iPad en ook al weet niemand waar mensen de iPad precies voor gaan gebruiken, IBM wil toch de diensten snel beschikbaar maken.

Daarnaast gaan ze enkele applicaties uitbrengen die speciaal voor de iPad zijn gemaakt. Het moet zo snel mogelijk op de markt verschijnen. Het grote scherm en het aanraakscherm maken interessante toepassingen mogelijk.

Voor mensen die zich zorgen maken over de balans tussen werk en privé is er slecht nieuw: IBM verwacht namelijk dat de grens tussen werken en vrije tijd nog meer zal verwateren. De iPad is misschien in eerste instantie een apparaat voor thuis, maar de gebruikers zullen al snel de behoefte hebben om er zakelijke software op te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2010, 22:54
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.