HogeNood maakt ook plassen makkelijker met een iPhone

De iPhone-app HogeNood neemt je aan de hand naar de dichtstbijzijnde wc's en openbare toiletten. Gebruikers kunnen via de website van de dienst zelf wc's toevoegen - en die worden dan beoordeeld op duurzaamheid.

HogeNood iPhone iPod touch toilet vindenAls we toch al flitspalen raadplegen op de iPhone en die delen met andere, moeten we dat dan ook niet voor een primaire behoefte doen? HogeNood doet wat je denkt wat het doet: het laat op een kaart zien waar het dichtstbijzijnde toilet is. Op de bijbehorende website kan je zelf nieuwe wc’s invoeren en die delen met anderen, al klinkt dat wat onsmakelijk in deze context. Bij elke wc zie je de prijs en als het even kan, krijg je meteen mee hoe duurzaam een toilet is.

HogeNood detailpagina toiletEen sponsoring van Satino en een samenwerking met Astellas leidden tot die gegevens. De duurzaamheid van een toilet wordt vooral op het toiletpapier toegespitst. Je ziet of het er 100 procent gerecycled, eco-efficiënt is geproduceerd en of het tot stand gekomen is met groene energie en natuurlijke biochemie. Of het een comfortabel velletje is, staat er dan weer niet bij.

Je kan de toiletten bekijken in een lijst in het hoofdscherm, of op een Google Maps-kaart met het middelste tabblad. In het overzicht van toiletten zie je meteen of er ook plaats is voor lichamelijk beperkte personen, op hoeveel afstand de wc is te vinden en het groene of rode lichtje geeft de duurzaamheid aan – niet of ie bezet is of niet. De prijs van een wc zie je pas in het detailscherm, waar je ook het adres achterhaalt.

Downloaden: HogeNood (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2012, 18:45
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerp toilet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.