Harbor Master: een kloon van Flight Control met boten

Harbor Master is een game in de stijl van Flight Control: je moet boten een haven binnenloodsen en zorgen dat ze met lading weer wegvaren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

harbor masterFlight Control is al wekenlang een hit in de App Store. Met populariteit komen ook de eerste naäpers, zoals Harbor Master. Dit is een game waarbij je schepen in een haven probeert binnen te loodsen. Daar wachten ze voor het laden en lossen om vervolgens weer uit de haven te verdwijnen. De bediening is net als in Flight Control: met je vinger trek je een pad op het scherm.

Het vaartuig volgt het gekozen pad. Er zijn drie soorten schepen, elk met een andere snelheid en een ander laadvermogen. De game zal eind mei beschikbaar komen en extra levels bevatten, die je tijdens het spelen kunt unlocken.

harbor masterHet verschil met Flight Control is dat er een extra dimensie bij komt: behalve het in de haven krijgen van de boten moet je ook nog zorgen dat de lading erop en eraf gaat en dat ze weer tijdig wegvaren. De overeenkomst is dat je aanvaringen moet voorkomen. De speedboten zijn klein en snel, maar kunnen slechts één cargo-eenheid meenemen. De grote schepen bewegen langzamer en kunnen vier eenheden meenemen. Er zijn ook extra kaarten die je kunt unlocken. De game heeft een originele soundtrack, die door de ontwikkelaar zelf is gecomponeerd, bevat een topscorelijst voor spelers wereldwijd en als je de stad groot genoeg laat groeien krijg je promotie naar grotere havensteden, elk met eigen geografische omstandigheden en uitdagingen (rotsen voor de kust of andere obstakels?).

Via: Forum Toucharcade

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:41
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.