Groopic: iPhone-app voor groepsfoto’s lost bekend probleem op

Groopic is een nieuwe iPhone-app, waarmee je makkelijker groepsfoto's kunt maken. Groopic combineert twee foto's, zodat iedereen erop staat.

groopic iphoneMaak je een groepsfoto, dan moet je met zelfontspanners gaan frummelen (niet standaard aanwezig op de iPhone), je iPhone aan een voorbijganger geven (met risico op diefstal) of op de koop toe nemen dat je er zelf niet opstaat. Een nieuwe iPhone-app met de naam Groopic probeert dat op te lossen. Het idee is simpel: je maakt twee foto’s die op ingenieuze wijze worden samengevoegd. Voorwaarde is wel dat je een vrij statische achtergrond hebt. Bij een toeristische hotspot waarbij vele mensen in en uit beeld lopen, is Groopic minder geschikt.

Ook zul je het meeste werk zelf moeten doen, namelijk het uitlijnen van de tweede foto bovenop een eerder gemaakte foto. Het werkt als volgt: je maakt een eerste foto, waar je zelf nog niet opstaat. Daarna geef je je iPhone aan een vriend en ren jij naar de groep. De vriend maakt een tweede foto, die precies op de juiste manier moet worden uitgelijnd. Je zorgt ervoor dat bomen, zitbankjes en andere statische objecten elkaar precies overlappen. Groopic voegt ze daarna samen.

Je moet Groopic nog wel vertellen wie de twee fotografen zijn, zodat de app weet welke personen in ieder geval in beeld moeten verschijnen. Zoals de voorbeeldfoto’s van de ontwikkelaar laten zien moeten beide fotografen niet precies op dezelfde plaats op het bankje gaan zitten, maar je moet bij beide foto’s al ruimte laten voor de extra persoon, die nog in de foto moet worden ‘gefotoshopt’. Het alternatief is om met fotobewerkingssoftware op de desktop twee foto’s samen te voegen, maar dat zijn handelingen die je pas later kunt doen en die je vaak vergeet. Groopic lost gewoon een veelvoorkomend probleem op, waarbij je de foto meteen op sociale netwerken kunt publiceren. Maar het vergt dus wel wat precisie om een echt mooie groepsfoto te maken.

Downloaden: Groopic (€1,79, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2013, 11:51
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.