‘Google werkt aan Flipboard-killer’

Flipboard CEO Mike McCue weet dat Google aan een Flipboard-killer werkt. Hij heeft daarom 50 miljoen dollar nodig om zijn bedrijf uit te bouwen.

flipboard oprahFlipboard heeft 50 miljoen dollar extra geld opgehaald voor het verder ontwikkelen van de Flipboard-nieuwsapp. Er wordt al gesproken van een nieuwe internetbubble, zeker nu andere bedrijven ook absurde bedragen ophalen (een voorbeeld is Color, dat ruim 40 miljoen dollar kreeg voor het ontwikkelen van een fotodienst). TechCrunch interviewde CEO Mike McCue om dat te achterhalen. Heeft een nieuwsapp echt 50 miljoen nodig? McCue zegt dat hij een positieve cashflow nodig heeft en dat hij het liefst in één keer geld op haalt. Maar er zijn ook andee zorgen: Google zegt dat ze een Flipboard-killer aan het bouwen zijn.

McCue heeft echter geen idee om welk soort app het gaat, maar kreeg te horen dat Google van plan is om Flipboard van de kaart te vegen. Mogelijk heeft het te maken met Google Fast Flip, een HTML5-gebaseerde interface om door nieuws te bladeren op een tablet. Fast Flip spreekt nu nog niet tot de verbeelding, maar dat kan bij Google snel veranderen.

McCue is in ieder geval van plan om met Flipboard een flink bedrijf op te bouwen, dat miljarden dollars aan omzet boekt. Hij moet daarom tientallen miljoenen mensen zover krijgen dat ze de app installeren. Daarnaast moeten er nog eens 100 tot 150 uitgevers aan meedoen. Momenteel heeft Flipboard medewerking van 17 uitgevers. Zij publiceren hun eigen artikelen en voorzien deze van eigen advertenties. Flipboard werkt onder andere samen met Oprah Winfrey (zie foto).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2011, 16:57
Categorie Kiosk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.