Google Drive 1.3 uitgebracht: documenten bewerken in landscape

Google Drive op iOS is vernieuwd en kan nu in landscape Office-documenten en Excel-sheets bewerken op de iPhone.

Google DriveGoogle heeft haar clouddienst Google Drive bijgeschaafd voor iOS. De applicatie voor de iPhone en iPad heeft twee gerichte verbeteringen gekregen. De verbeteringen gelden vooral voor de mogelijkheid van de app om documenten te bewerken. Vanaf versie 1.3 kunnen documenten en spreadsheets ook in de liggende stand van de iPhone worden bewerkt, en hoef je dus bijvoorbeeld niet meer zo bewerkelijk door een tabel te scrollen om gegevens in te voeren. In de laatste update kreeg Google Drive ook al celopmaak in haar variant op Microsoft Excel.

Google Drive excel bewerken iPhoneGoogle Drive is eigenlijk twee apps in één: het is een online opslagdienst voor allerlei bestanden, en het is een app om documenten in Microsoft Office-bestandstypen mee te bewerken. De verbeteringen van de update richten zich, met uitzondering van bugfixes, op het documentgedeelte. Behalve het bewerken in landschapsstand, worden documenten volgens Google nu ook sneller geladen en worden bewerkingen sneller opgeslagen.

Zoals veel andere applicaties waarin je Microsoft Office-documenten kan bewerken, zijn de reacties op Google Drive variërend. Het softwarepakket van Microsoft voor tekst, sheets en presentaties heeft een veelzijdigheid aan mogelijkheden die door iOS-applicaties nog niet is geëvenaard, of functies werken anders dan in Office. Dat geldt ook voor Google Drive. De app heeft een gemiddelde waardering van 3,5 sterren in de App Store.

Downloaden: Google Drive (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2013, 17:01
Categorie Productiviteit
Onderwerpen cloud, google documenten, google drive, office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.