Google brengt reMail als open source uit

ReMail is niet voorgoed verdwenen: de applicatie wordt nu als open source aangeboden op de Google Code-pagina's, waar andere ontwikkelaars ermee verder kunnen gaan. Google nam reMail vorige maand over en haalde de app uit de App Store.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

remailAfgelopen maand nam Google de start-up reMail over. De bijbehorende iPhone-applicatie waarmee je offline je e-mail volledig kon doorzoeken, verdween daarmee ook uit de App Store. De ontwikkelaar kondigde aan dat de verdere ontwikkeling zou stoppen en dat er geen support meer zou worden geleverd. Gelukkig blijkt het daarop niet uit te draaien, want reMail is als open source-project op Google Code verschenen.

Anderen kunnen nu verder gaan met de code en eigen applicaties op basis van reMail uitbrengen. Ontwikkelaar Gabor Cselle blijkt eigenlijk een terugkeer bij Google te hebben gemaakt, want hij werkte eerder voor het GMail-team, voordat hij met zijn eigen bedrijf reMail bezig ging. Nu Cselle weer is teruggekeerd wordt duidelijk dat het Google om Cselle’s kennis en niet om reMail zelf ging.

We kunnen straks ongetwijfeld meerdere varianten op reMail verwachten en bovendien kunnen ontwikkelaars de zoektechnologie in andere applicaties toepassen. De ontwikkelaar hoopt “that developers interested in making email-related apps can use reMail code as a starting point.” Wie zelf geen inspiratie heeft of de kennis ontbeert komt met de code van Cselle een flink stuk op weg, maar zal moeten concurreren met andere ontwikkelaars die ook met de reMail-code aan het werk gaan.

Op de Google Code-pagina staat een lijst van gebruikerswensen die nog niet zijn ingewilligd, waaronder landschapsweergave, meerdere soorten e-mailaccounts en lokalisatie. Cselle belooft dat hij de ontwikkelaars die zich op reMail storten nog enigszins zal ondersteunen. Een Android-versie is ook zeer gewenst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2010, 22:01
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.