GoodReader voor iPad krijgt horizontaal bladeren en VGA-out

GoodReader voor iPad heeft een update gekregen: je kunt nu horizontaal bladeren door pdf-bestanden en er is een VGA-out functie voor het tonen van documenten op een beamer of beeldscherm.

ipad goodreaderGoodReader voor iPad heeft een update gekregen. Voor het eerst is het nu mogelijk om horizontaal te bladeren door de pdf-documenten. Tot nu toe moest je op knoppen onder- en bovenin het scherm tappen om te bladeren. GoogReader is een pdf-lezer voor de iPad, die overigens ook mp3-bestanden, spreadsheets, tekstdocumenten, presentaties, html-bestanden en foto’s aankan. Het meest wordt het echter gebruikt voor het bekijken van pdf-bestanden en blinkt daarbij uit door de snelheid waarmee je ook door grote bestanden kunt bladeren.

Nu Apple heeft aangekondigd dat iBooks straks ook pdf-documenten kan inlezen, zal GoodReader nog iets meer moeten bieden. Het horizontaal bladeren zorgt ervoor dat je op een natuurlijker manier een boek kunt lezen, net als bij iBooks. Ook kun je spreads zien met twee pagina’s naast elkaar. Vooral bij tijdschriften is dat handig. Toch missen er nog wat handige functies die iBooks wel heeft, zoals het markeren van stukken tekst met een ‘gele stift’. Ook krijgt iBooks straks de mogelijkheid om notities toe te voegen. Er is wel een alternatieve iPad-app waarmee dat al kan (iAnnotate PDF), maar die is vrij prijzig.

De nieuwe versie van GoogReader heeft wel wat andere handige functies erbij gekregen, zoals pre-caching. Daarbij worden de volgende pagina’s alvast opgebouwd terwijl je een pagina zit te lezen. Bij het bladeren naar de volgende pagina staan de graphics dan meteen goed in beeld. Een andere verbetering is de optie VGA-out voor alle ondersteunde documentformaten, zodat je ze ook op een projector of computerbeeldscherm kunt laten zien. Hiervoor moet je wel een speciale VGA-kabel voor de iPad aanschaffen (verkrijgbaar via Apple).

Downloaden: GoodReader (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2010, 19:01
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.