iHub synchroniseert adresboek en agenda draadloos met iPhone

iHub van Nova Media is nieuwe desktopsoftware voor de Mac, waarmee je draadloos via Wi-Fi je adresboek en agenda kunt synchroniseren met iPhone, iPod touch en iPad.

ihub gordijnNova Media gaat binnenkort desktopsoftware voor de Mac uitbrengen, waarmee je je adresboek en agenda draadloos kunt synchroniseren tussen Mac, iPad, iPhone en iPod touch. Nova Media is bij Mac-gebruikers bekend van de software launch2net en 3G-sticks voor laptops. iHub is weer een compleet nieuwe oplossing, waarbij je de gegevens via Wi-Fi kunt synchroniseren, zonder dat je afhankelijk bent van online diensten zoals Google of MobileMe.

De software draait als achtergrondproces op de Mac en synchroniseert de gegevens ongemerkt en volledig automatisch met de mobiele apparaten die op het netwerk aanwezig zijn. Je kunt daarbij ook kiezen voor bepaalde groepen of agenda’s. Het is ook niet nodig om iTunes op te starten.

ihubiHub gebruikt open standaarden zoals CalDAV en CardDAV. Na het installeren van de software op je Mac zijn er geen extra apps nodig, omdat er gebruik wordt gemaakt van de standaardsoftware uit het iPhone-besturingssysteem. Is er geen Wi-Fi-netwerk voorhanden, dan kan iHub een adhoc-netwerk creëren om toch te kunnen integreren. De Mac wordt daarbij een draadloze hotspot. Om te kunnen gebruiken heb je minimaal Mac OS X 10.6.x nodig en op je mobiele apparaat iOS 3.1.3 of hoger. Om het adresboek te synchroniseren heb je zelfs iOS 4 nodig, dus pas vanaf 21 juni te gebruiken.

iHub komt binnenkort beschikbaar. Meer informatie is te vinden bij Nova Media.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2010, 21:20
Categorie Desktop
Onderwerp synchroniseren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.