Gesundheit! HD: snotterig avontuur van een varken met hooikoorts

Konami's nieuwe game Gesundheit! HD is nu in de App Store. In het spel ben je een jong varkentje met hooikoorts, die zijn gesnotter als wapen tegen een groep monsters gebruikt.

Gesundheit! HD voor de iPadMisschien ben je Gesundheit! HD in de App Store tegengekomen, maar heb je deze nieuwe game van Konami links laten liggen wegens het ietwat onsmakelijke gebruik van snot. Onterecht, want de game zit onverwacht goed in elkaar. In dit spel kruip je in de huid van een jong varkentje dat nogal last heeft van hooikoorts. Hij weet met toeval te ontsnappen wanneer monsters zijn dorp binnendringen en alle andere varkens ontvoeren. Wat volgt is een serie levels waarin je op pad gaat om je dorpsgenoten te redden.

Je gesnotter is je belangrijkste wapen tijdens dit veertig levels durende avontuur. Je niest je omgeving, verschillende voorwerpen en de rondlopende monsters onder het snot. Afhankelijk van je doelwit heeft dit een ander effect. Wat volgens de ontwikkelaar volgt is “milde, ranzige humor die kinderen en volwassenen van alle leeftijden aanspreekt”. Vooral bijzonder is de grafische stijl van het spel: bijna alles is met de hand getekend door de ontwikkelaar. De levels voelen daardoor aan als tekeningen gemaakt door een jong kind.

De prijs is om de lancering te vieren tijdelijk gehalveerd.

Downloaden: Gesundheit! HD (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2011, 18:00
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.