Gender Wars gaat iPad-game met Metal Gear Solid-elementen maken

Bloober Team, een Poolse ontwikkelaar heeft aangekondigd dat ze bezig zijn aan een iPad-game die gebaseerd is op het bekende spel Metal Gear Solid. Gender Wars moet een turn-based iPad-game worden waarbij het verhaal en de tactiek een grote rol gaat spelen.

Gender Wars op de iPadDe Poolse ontwikkelaar Bloober Team heeft aangekondigd dat ze bezig zijn met een iPad-game, die gebaseerd is op het bekende spel Metal Gear Solid. Gender Wars moet een rondengebaseerde iPad-game worden, waarbij het verhaal en de tactiek een grote rol gaan spelen.

De makers geven ronduit toe dat Metal Gear Solid een voorbeeld is geweest.

Ze willen een makkelijk bruikbare click-and-shoot interface maken om iedereen op de iPad het spel te kunnen laten spelen.

Gender Wars speelt zich af in een post-apocaliptische wereld. In apocalyptische fictie staat vooral de oorzaak van de ondergang van de wereld of beschaving centraal. In Gender Wars is het plot gevuld met tijdreizen, liefde en militaire beproevingen. Gender Wars moet net als Metal Gear Solid een spel worden waarbij levels in 2 à 3 minuten te spelen zijn. “Tezamen met veel diepte en complexiteit in het spel moet je het spel urenlang kunnen spelen”, aldus lead designer Peter Bielatowicz.

Volgens de ontwikkelaar zullen tactische spellen het meest succesvol worden op het iPad-platform. Het grote scherm zou hier de reden van zijn. Wij zijn benieuwd hoe andere ontwikkelaars van tactische spellen hier op in gaan spelen. Denk bijvoorbeeld aan Red Alert.

Bron: PocketGamer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2010, 14:49
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.