Flight Control voor iPad gaat Flight Control HD heten

Firemint heeft aangekondigd dat de iPad-versie van Flight Control de naam Flight Control HD gaat heten. Daarnaast werken ze nog aan een enorm groot project, dat pas in 2011 het levenslicht gaat zien.

firemint flight controlOntwikkelaar Firemint werd op de iPhone wereldberoemd met de game Flight Control, een game waarbij je door lijnen te trekken vliegtuigen naar de juiste landingsbaan moet sturen. De ontwikkelaar had al gezegd dat ze bezig zijn met een iPad versie en heeft nu aangekondigd dat deze Flight Control HD gaat heten. De game komt vlak na de lancering van de iPad beschikbaar. Daarnaast werken ze nog aan een tweede game.

Firemint’s community manager Alexandra Peters vertelde dat aan TUAW tijdens de Game Developers Conference (GDC). De nieuwe applicatie is voor het grotere touchscreen geoptimaliseerd en in hoge resolutie (vandaar de toevoeging HD).

Of dat lekker gaat werken weet Firemint zelf ook nog niet: net als veel ontwikkelaars hebben ze geen echte iPad om de game te kunnen testen. Maar ze denken wel dat je door het grotere scherm sterker in de game wordt getrokken en een persoonlijker belevenis krijgt. Firemint is verder bezig met het “grootste iPhone-project dat ooit is gestart”, maar wilde daar verder geen details over geven. Pas in 2011 zullen ze dat lanceren.

Wie wel eens meer wil weten over Firemint, kan het hele interview bij TUAW lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2010, 0:15
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.