EYE-ME: apparaat met iPhone-applicatie om ECG’s te maken

EYE-ME is een systeem bestaande uit een apparaat, iPhone-applicatie en desktopsoftware, waarmee je hartfilmpjes (ECG's) kunt maken.

eyemeHet nieuwsartikel over de ‘hartfilmpjes’-telefoon riep vanochtend wel wat vragen op. Op de website van het AD stond een nogal summier verhaal over de iPhone, terwijl in de gedrukte editie van het AD sprake was van een apparaat en een iPhone-applicatie. Ik belde met Frank Raymakers, Director European Sales van Medical Marketing, die een flinke hoeveelheid documentatie beschikbaar had. Het bedrijf blijkt twee producten te ontwikkelen: de H’andy Sana 210 en het gezondheidssysteem EYE-ME dat half november op de markt komt en tijdens de Medica-beurs in Dusseldorf zal worden gelanceerd. EYE-ME is een los apparaat dat je kunt aansluiten op een iPhone of iPod touch met minstens iOS 3.1.2 en waarmee je de gegevens naar een datacenter stuurt. Er is een EYE-ME-applicatie nodig om de gegevens te kunnen registreren.


eye-meDe H’andy Sana 210 kost een paar honderd euro, terwijl je voor de EYE-ME tussen de 150 en 200 euro kwijt bent. Raymakers denkt dat het systeem vooral van pas komt in landen waar mensen op grote afstand van de dokter wonen. Ze kunnen dan berichten sturen, zonder te hoeven reizen. Het schema hiernaast laat zien hoe het werkt: je plaatst je duimen op de vlakken L en R, waarna het apparaat de metingen doorgeeft aan de iPhone-applicatie. Die stuurt de metingen vervolgens weer door naar de arts of gezondheidscentrum. Ook is het mogelijk om de EYE-ME op een desktopcomputer aan te sluiten, waarbij je meerdere contactpunten op je lichaam bevestigt. Het systeem is een draagbare en mobiele oplossing om een electrocardiogram (ECG) te maken, ook voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om regelmatig bij de dokter langs te gaan.

eye-me computerOp de desktopcomputer kun je na de metingen de data nog eens bekijken en ongewenste metingen verwijderen. De EYE-ME-oplossing bestaat dus uit een apparaatje, desktopsoftware en een iPhone-applicatie. Er komt ook een Android-applicatie aan. Het apparaatje zelf weegt 92 gram en meet 70 x 71 x 17 mm. De oplossing komt half november op de markt en gaat tussen de 150 en 200 euro kosten. Medical Marketing is nog met een Nederlandse partij in gesprek.

De EYE-Me is dus iets anders dan het telefoontoestel H’andy Sana 210 (zie hieronder), dat Medical Marketing ook op de markt brengt. Dit is een simlockvrij telefoontje waarmee je ook metingen kunt uitvoeren. Het heeft de volgende specificaties:

handy sana

  • Afmetingen: 103 x 59,5 x 17,5 mm
  • Gewicht: 112 gram inclusief batterij
  • Kleuren: zwart of wit
  • Opslag: 1 GB microSD-kaart
  • Scherm: 2,8 inch QVGA-display (320 x 480 pixels)
  • Camera: 1,3 megapixels
  • Batterijcapaciteit: 1280 mAh
  • Standbytijd: tot 150 uur
  • Spreektijd: tot 5 uur

Deze simlockvrije telefoon beschikt ook over applicaties zoals agenda, sms, multimedia, telefoonboek en bestandsmanager. Je krijgt 24-uurs service bij het uitlezen van je ECG. Daarnaast zit er een Health Suite op, waarin bloeddruk, bloedglucoseniveau en gegevens over cholesterol zijn af te lezen.

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.