App Event: muziekspeler Play It voor de iPad vandaag gratis

Play It is een alternatieve, Nederlandse muziekspeler voor de iPad die bestuurd wordt met gestures. Swipe naar links of rechts voor het volgende of vorige nummer, druk op het scherm voor pauze.

Play it iPad app headerIn het kader van de Nederlandse actie AppEvent, is er een maand lang elke dag een andere applicatie één dag gratis te downloaden op de iPhone of iPad. Vandaag is dat de muziekspeler Play It die op beide platformen werkt. Bedenker Jeroen van Rijn had voor ogen zo weinig mogelijk knoppen te gebruiken om muziek mee af te spelen. Zodoende bedien je Play It met veegbewegingen en door het scherm ingedrukt te houden. Na een tijdje werkt het razend intuïtief.


De minimalistische, witte layout van Play It valt meteen op. In het kader ‘less is more’ zijn knoppen onzichtbaar gemaakt, staat er geen letter teveel in beeld en is alleen de knop voor de shuffle-functie nog zichtbaar terwijl er een nummer afspeelt. De rest mag je uitvoeren met swipe-bewegingen. Er is meer mogelijk dan het bladeren van het vorige en volgende nummer. Zo kun je bijvoorbeeld het linker gedeelte van het scherm iets langer indrukken om terug te spoelen tot zover je wilt. Met rechts spoel je op dezelfde manier vooruit.

De app drijft het weglaten van knopjes zover door, dat het aanraadt om eerst de instructie te lezen. Dat kun je doen, maar veel handelingen ontdek je ook wel op eigen houtje. In de menu’s staat naar links swipen voor zoeken en keer je terug naar een nummer dat wordt afgespeeld door op de albumhoes van een nummer te klikken. Door weer op de cover-art te drukken keer je terug naar de menu’s. Swipe omlaag of omhoog in de tekst onder de hoes en je bepaalt het volume.

Play It is geïntegreerd met de originele iPod-app die al op de iPad geïnstalleerd staat. De muziek blijft verder spelen als je de app sluit en de beide apps pikken de muziek gewoon weer op waar je gebleven was. Daarnaast is er een optie de app aan je Twitter-account te verbinden en elk nummer te tweeten dat je luistert. Ook dat gaat na het invullen van de accountgegevens automatisch, zodat er geen knop bij komt kijken.

Downloaden: Play It (vandaag gratis, anders €1,59, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.