Elgato brengt EyeTV-client voor de iPhone uit

Elgato heeft een applicatie bij de App Store ingeleverd, waarmee je live tv-beelden naar je iPhone kunt streamen ook ook de iPhone als afstandsbediening voor de tv-programmering kunt gebruiken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

eyetvElgato heeft een applicatie bij de App Store ingeleverd, waarmee je videobeelden naar je iPhone kunt streamen en ook de iPhone als afstandsbediening voor de tv-programmering kunt gebruiken. Elgato brengt de EyeTV op de markt, een tv-oplossing voor Mac-bezitters die ook een videorecorderfunctie heeft. Je kunt tv-programma’s opnemen en daarna op je iPhone, iPod of Apple TV afspelen. Met de EyeTV-applicatie die in de App Store beschikbaar komt krijg je nog meer mogelijkheden: je kunt onderweg het opnemen van tv-shows programmeren, mits je Mac online en dus ook bereikbaar is.

Je kunt ook onderweg je filmverzameling (die je thuis hebt opgeslagen) bekijken en via de iPhone streamen. Echt live-streaming van tv-beelden is het overigens niet, want de ontvangen filmpjes moet je eerst voor gebruik op de iPhone converteren. Elgato heeft hiervoor een ander hulpmiddel: een usb-stick met de naam Turbo.264HD om de conversie te versnellen. Het streamen van video’s is voorlopig alleen via Wi-Fi te doen. Streaming via het mobiele telefoonnet is goed mogelijk, maar zou de goedkeuring van de applicatie in de weg kunnen staan. Elgato kondigde eerder de plannen al aan.

Meer info: Elgato
Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:09
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.