iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Warner Brothers lanceert filmapps: eerste speelfilms in Nederlandse App Store

Warner Brothers heeft speelfilms uitgebracht via de Nederlandse App Store. De App Editions van Inception en The Dark Knight zijn gratis als preview te bekijken. Daarna koop je de film als in app-aankoop.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

inception app editionWarner Brothers heeft vandaag aangekondigd dat ze belangrijke films ook als ‘App Editions’ zullen uitbrengen. Het betekent dat je een film kun downloaden of streamen, waarbij je allerlei extra content zoals games, trivia, soundtracks en soundboards beschikbaar krijgt. Twee films zijn er momenteel al te krijgen in de Nederlandse App Store: Inception en The Dark Knight. De apps zelf zijn gratis te downloaden. Ze bevatten een 5 minuten durende preview van elke film. Wil je de volledige versie bekijken, dan betaal je €7,99 voor The Dark Knight en €9,99 €14,99 voor Inception. Warner Brothers zegt dat ze met deze apps de beperkingen in bepaalde landen willen omzeilen. In diverse landen – waaronder Nederland en België – biedt Apple nog geen films via iTunes aan.

Als je de film hebt aangeschaft kun je deze downloaden of onbeperkt streamen. Ook krijg je nog meer bonuscontent tot je beschikking en bovendien zijn de films voorzien van ondertitels in veel verschillende talen. Vanuit de app kun je berichtjes posten op Facebook en Twitter. De apps zijn universeel en dus geoptimaliseerd voor iPhone en iPad, waarbij je de content via AirPlay ook kunt streamen naar een ander apparaat.

In de loop van het jaar komen er nog meer App Editions aan. Het gaat daarbij niet alleen om nieuwe films, maar Warner Brothers zal ook een reeks oudere films opnieuw uitbrengen als app. De prijzen van de films zijn overigens vergelijkbaar met die van Apple zelf. Je betaalt voor The Dark Knight $9,99 in de Amerikaanse App Store en dat is precies dezelfde prijs die Warner Brothers via de app vraagt.

Downloaden:

Meer info: persbericht Warner Brothers

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2011, 23:41
Categorie Amusement
Onderwerp populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.