Eerste iPhone porno-applicatie in de App Store

Met de komst van de iPhone 3.0 ouderlijk toezicht-functie heeft Apple de eerste applicatie in de App Store toegelaten die naaktbeelden bevat.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Hottest-Girls-screenshotMet de komst van de nieuwe iPhone 3.0 software en
‘ouderlijk toezicht’ heeft Apple de knoop doorgehakt om ook naaktapplicaties toe te laten in de App Store. Eerder waren cartoons al toegelaten in de App Store, nu komen daar foto’s bij. De eerste applicatie die met deze bedenkelijke eer aan de haal gaat, is Hottest Girls. Het is geen compleet nieuwe applicatie. Voorheen waren het alleen dames in bikini en lingerie. Met de nieuwe update zijn de dames topless of zelfs volledig naakt op de foto’s te zien.

Allen Leung, een developer van Hottest Girls, is trots dat ze de eerste applicatie zijn in de App Store die naakt verkoopt. “We uploaded nude topless pics today. This is the first app to have nudity”, aldus Allen. Hij heeft zelfs een Hottest Guys-applicatie in de App Store. Vraag me af hoe lang het duurt voordat deze naaktfoto’s van mannen toont.

Aan de ene kant had je dit aan zien komen. De seksindustrie is een van de grootste industrieën die onze wereld telt, dus Apple zal ook hier best een graantje van mee willen pikken. 30% op een applicatie van € 0,79 die waarschijnlijk een miljoen keer aangeschaft gaat worden is toch € 237.000 en dat is nog maar voor één applicatie. Zo zie je maar weer, het blijft een geldkwestie. Developers én Apple kunnen hier bakken met geld aan verdienen. Ik ben benieuwd wanneer video gebruikt gaat worden in komende applicaties. Met de nieuwe video-opname functie belooft dat (niet) veel goeds.

Om de instellingen voor ouderlijk toezicht te wijzigen doe je het volgende:

  1. Ga naar Instellingen
  2. Kies voor Algemeen
  3. Kies voor Beperkingen
  4. Hier kun je beperkingen inschakelen
  5. Onderaan zie je Programma’s staan. Hier kun je instellen vanaf welke leeftijd applicaties getoond mogen worden.

Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:31
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.