EDGE, WLAN en Bluetooth onder controle met Services.app

Het handige tool Services.app stelt je in staat om GPRS/EDGE, Bluetooth, Wi-Fi en SSH los van elkaar afzonderlijk uit te schakelen. Je kunt je draadloze verbindingen daardoor makkelijker beheren dan met de enkele knop Flight Mode.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Services.appEen van de vernieuwingen in de iPhone update 1.1.1 is dat je GPRS/EDGE-verbinding tijdens het roamen beter kunt beheren. Eerder spraken we al over DeEDGE, het tooltje waarmee je makkelijk EDGE kunt uitschakelen. Er is nu een tooltjes dat nog beter voldoet: Services.app. Daarmee kun je niet alleen Edge, maar ook Bluetooth, Wi-Fi en SSH apart van elkaar uitschakelen.

Deze applicatie van Chris Hoffman biedt toegang tot alle draadloze verbindingen van de iPhone. Je kunt WLAN, GPRS/EDGE en Bluetooth onafhankelijk aan- en uitschakelen. Zoals je op het screenshot hiernaast ziet, is het een kwestie van schakelaar omzetten. Omdat je er ook SSH mee kunt in- en uitschakelen heb je SshOnOff in feite niet meer nodig (sorry, Grant!).

Eigenlijk had Apple dit ‘schakelbord’ meteen al bij de lancering op de iPhone beschikbaar moeten hebben, in plaats van de enkele knop Airplane Mode. Je kunt Services.app meteen downloaden of wachten tot het beschikbaar komt in Installer.app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2012, 12:52
Categorie Diensten
Device iPhone [2007]
Software iPhone OS 1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.