Dropvis: infographics maken op iPad vandaag gratis

De Nederlandse iPad-app Dropvis laat je infographics maken met grafieken en tabellen. De app met verschillende thema's is vandaag gratis.

Dropvis infographics maken op iPad headerDe Nederlandse applicatie Dropvis is vandaag gratis te downloaden. Met de applicatie kan je relatief eenvoudig infographics maken; afbeeldingen met statistieken die je verwerkt in diagrammen, grafieken of kaarten. Zo kan je allerlei pictogrammen kiezen of afbeeldingen uit je fotoalbum halen om bijvoorbeeld uitslagen van een onderzoekje te presenteren, of om er een poster mee te maken dat een werkstuk begeleidt. Normaal kost de toepassing 1,79 euro.

Dropvis infographic aanpassenTen opzichte van ons artikel over Dropvis ten tijde van de uitgave van de app, is de applicatie voorzien van vier nieuwe thema’s waar je een infografiek mee kan maken en bovendien van betere instructies hoe je dat doet. Ook op technisch vlak waren de updates nodig. De applicatie kampte aanvankelijk met vastlopers die het maken van een poster danig in de weg stonden. Je begint natuurlijk niet opnieuw nadat je een bijna afgeronde poster ziet verdwijnen. Dergelijke problemen zouden nu verholpen zijn.

Ontwikkelaars Adriaan Albers, Vincent de Wit en Hans Heetman laten aan iPadclub weten dat Dropvis doorlopend zal worden voorzien van updates. Goede zaak, want de applicatie valt nog wel te verbeteren. Zo reageren de knoppen voor aanpassingen met de menubalk onderin nog altijd stug en zien we graag een optie om handmatig tabellen en grafieken met een instelbare hoeveelheid waarden toe te voegen aan de infographics. Voorlopig werk je nog steeds in het stramien, het sjabloon dat een thema oplegt.

Downloaden: Dropvis (tijdelijk gratis, normaal €1,79, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2013, 13:06
Categorie Productiviteit
Onderwerpen infographic, poster

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.