Dominique Pamplemousse: avonturenspel in stop-motion musicalvorm

Het nieuwe iPad-avonturenspel Dominique Pamplemousse zal voor fans van Monkey Island bekend aanvoelen. Ook in deze game loop je rond, verzamel je objecten en los je puzzels op. In plaats van een 2D-tekenstijl, pixels of 3D-beelden heeft de ontwikkelaar echter gekozen voor stop-motion met kleipoppetjes. Om het ouderwetse beeld nog eens af te maken is […]

Dominique Pamplemousse screenshotHet nieuwe iPad-avonturenspel Dominique Pamplemousse zal voor fans van Monkey Island bekend aanvoelen. Ook in deze game loop je rond, verzamel je objecten en los je puzzels op. In plaats van een 2D-tekenstijl, pixels of 3D-beelden heeft de ontwikkelaar echter gekozen voor stop-motion met kleipoppetjes. Om het ouderwetse beeld nog eens af te maken is de game ook nog eens zwart-wit en bestaat de soundtrack vooral uit trompetgeschal.

Dominique Pamplemousse wordt neergezet als een stop-motion musical/detectivespel. Het dialoog van personages wordt dan ook niet gesproken, maar gezongen. Hierdoor voelt de game essentieel anders dan een hoop alternatieven binnen hetzelfde genre, hoewel we een hoop spelmechanieken al eens eerder zagen. Daar staat tegenover dat Dominique Pamplemousse ook een stuk korter is dan een hoop andere spellen. Na een paar uurtjes ben je er wel doorheen.

De ontwikkelaar van Domonique Pamplemousse haalde geld voor de game bij elkaar via crowdfundsite Indiegogo. Daar plaatste ze eerder ook al een speelbare demo die in een computerbrowser geopend kan worden. Je hebt daarvoor wel Flash nodig.

Downloaden: Dominique Pamplemousse in “It’s All Over Once The Fat Lady Sings!” (€4,49, iPad, iOS 4.3+)

Domonique Pamplemousse screenshot 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2013, 15:25
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.