DocsPortal: Google Docs op je iPad

Kabuki Vision heeft een iPad-applicatie gelanceerd waarmee documenten opgeslagen op Google Docs kunnen worden bekeken.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

DocsPortalMet de iWork-applicaties van Apple zelf was het al mogelijk om documenten, spreadsheets en presentaties op de iPad te openen en te bewerken. Nu is er ook een oplossing voor mensen die liever gebruikmaken van het gratis Google Docs. Maandag lanceerde Kabuki Vision de eerste versie van DocsPortal, een applicatie voor de iPad die geïntegreerd is met je Google Docs-account.

De applicatie biedt mogelijkheden om documenten afkomstig van de gratis dienst weer te geven. Ook is het mogelijk om te zoeken naar documenten, evenals het navigeren door mapstructuren en het sorteren op naam, type en datum. Er is ondersteuning voor tekstdocumenten, spreadsheets en presentaties evenals andere bestanden (afbeeldingen, filmpjes, PDF’s etc.) die je op je Google-account hebt opgeslagen. Grote voordeel van de applicatie is dat je ook zonder internetverbinding toegang tot je bestanden hebt, DocsPortal slaat ze namelijk lokaal op.

DocsPortal heeft echter niet de mogelijkheid om bestanden te bewerken. Ook hier hebben de ontwikkelaars een oplossing voor: bestanden kunnen namelijk geëxporteerd worden naar andere applicaties, zoals Apples iWork-suite waarmee het wel mogelijk is om bestanden te bewerken. Importeren kan ook weer uit verschillende applicaties, zoals een bijlage van een e-mail ontvangen in de Mail-applicatie.

Downloaden: DocsPortal (3,99 euro)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 14:56
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.