Blogshelf: RSS-feeds als boeken op digitale boekenplank

Blogshelf geeft RSS-feeds weer op een digitale boekenplank, vergelijkbaar met iBooks. Helaas kun je maximaal 90 feeds toevoegen aan de applicatie.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

BlogshelfRSS-feeds lijken op de iPad aan een tweede leven te beginnen. Namen we berichten altijd tot ons vanuit lijstjes, op de iPad zijn er tientallen andere weergaves van RSS-feeds beschikbaar gekomen. Reeder, Pulse en The Early Edition zijn hiervan twee opvallende voorbeelden. Aan dat lijstje kun je Blogshelf toevoegen.

De naam van de applicatie dekt de lading vrij goed. Je krijgt je RSS-feeds namelijk aangeboden op boekenplanken. De makers van Blogshelf hebben goed gekeken naar iBooks en presenteren de blogs die jij wilt volgen als boeken in een digitale kast.

Volgens Gizmodo valt de verdere functionaliteit helaas wat tegen. Je kunt maximaal 90 RSS-feeds volgen, wat voor een informatiejunk te weinig is. Ook worden artikelen niet offline opgeslagen op je iPad, dus moet je online zijn om de artikelen te lezen. Ook kan de applicatie niet synchroniseren met bijvoorbeeld Google Reader.

Wat wel handig is, is dat de makers RSS-feeds hebben geselecteerd in diverse categorieën, zodat je je direct kunt abonneren en kunt beginnen met lezen. Ook kun je de weergave van artikelen (lettertype, contrast, zwart/wit etc.) aanpassen. En de mogelijkheid om artikelen te vertalen en doorzoeken zit ook ingebouwd.

Downloaden: Blogshelf (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 14:56
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.