De 5 favoriete iPad-apps van 2011 van redacteur Bastiaan Vroegop

Bastiaan Vroegop licht in een overzicht zijn vijf favoriete apps voor de iPad uit, waaronder Instapaper, Boxee for iPad en Uitzending Gemist.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

best-of-2011Tijdens de feestdagen presenteren we op iPadclub de favoriete apps van de redactie. De aftrap wordt gegeven door redacteur Bastiaan Vroegop, die vanuit ons nieuwe hoofdkwartier aan het Rokin in Amsterdam elke werkdag zorgt voor vers nieuws op iPadclub. Maar hij probeert natuurlijk ook een hoop apps uit en in dit overzicht zie je welke zijn favorieten van dit jaar waren.

Wat heb ik dit jaar heerlijk geëxperimenteerd met m’n iPad. Het ene moment was het mijn go-to place voor lange artikelen, het volgende een mediacentrum voor al mijn films en series en later transformeerde hij in misschien wel mijn favoriete game-apparaat. Voor alles kwam er wel een app uit die precies het doel voor ogen had wat ik, achteraf gezien, ook wilde. Uit mijn meest favoriete lichting apps van dit jaar heb ik (met moeite) vijf uitgekozen, ieder apps die net iets anders doen.

Instapaper

InstapaperIk verbaas me er nog steeds over dat ik deze essentiële iPad-app pas dit jaar durfde aan te schaffen. Toegegeven: een prijskaartje van €3,99 voor een app heeft me vaker tegengehouden, maar zelden was het zo onterecht. Instapaper heeft voor dat bedrag mijn volledige leeservaring weten te veranderen. De app werkt in combinatie met een speciaal stukje code in een bookmark, die je in iedere browser die je gebruikt op de pc, Mac, iPad of iPhone kunt hangen. Kom je een leuk artikel tegen, dat te lang is om op dat moment te lezen, dan druk je hierop om hem automatisch naar je Instapaper-account te sturen. vervolgens trekt Instapaper alleen de tekst die je wil lezen van de originele site, die vervolgens op je iPad wordt opgeslagen. Net als de in iOS 5 geïntroduceerde Leeslijst, maar dan met offline ondersteuning. Dan is er ook nog eens de zeer fijne lay-out, die dit jaar in een grote update werd geïntroduceerd.

InstapaperInstapaper
Categorie: Nieuws
Prijs: €3,99

Boxee

De app die het befaamde Air Video voor mij wist te vervangen. Je installeert een stukje software op je pc of Mac, waarna alles dat daarop staat live kan worden geconverteerd om op je iPad af te spelen via Wi-Fi. Heb je een Apple TV, dan kun je op deze manier makkelijk al je films en series doortunnelen naar je televisie met behulp van AirPlay. Misschien wel nog fijner is de ‘Watch Later’-lijst, die op dezelfde wijze als Instapaper (zie hierboven) internetvideo’s die je eerder niet kon kijken verzamelt. Zit daar niks tussen, dan kun je inloggen met je Twitter- en Facebookaccounts om alle video’s die je vrienden hebben gedeeld makkelijk terug te zien.

BoxeeBoxee for iPad
Categorie: Amusement
Prijs: Gratis

Uitzending Gemist

Hoewel er al ruime tijd een iPhone-app voor Uitzending Gemist bestond, werd dit jaar pas een officiële iPad-versie voor de bekende videokijkdienst uitgebracht. Een flinke verbetering op de speciale bèta-website, waarmee je tot voor kort alleen op de iPad televisieprogramma’s kon bekijken. Thuis gebruiken we inmiddels uitgebreid het Uitgelicht-tabblad van de app, waarin we door grote afbeeldingen heenzappen om te zien wat voor interessants we wellicht gemist hebben. Door de gekozen programma’s met behulp van AirPlay op een Apple TV af te spelen, hoeven we nog maar zelden ouderwets televisiekanalen te bekijken.

Uitzending GemistUitzending Gemist
Categorie: Nieuws
Prijs: Gratis

Zite

Vorig jaar was Flipboard voor velen de grote knaller op het gebied van sociaal lezen, maar zelf raakte ik pas verknocht aan het concept toen dit jaar Zite werd uitgebracht. Deze app levert niet alleen leuke artikelen op basis van je sociale media, maar baseert zich ook op wat jij eerder in de app deed. Zei je bijvoorbeeld dat je een artikel over specifiek de iPad leuk vond, dan is de kans groot dat je vaker dingen over de iPad te lezen krijgt. Een vervanger voor een rss-lezer is het niet, maar zelf gebruik ik Zite graag om te lezen over onderwerpen waar ik weinig tijd voor heb.

ZiteZite
Categorie: Nieuws
Prijs: Gratis

Groove Coaster

Herinneren jullie Tap Tap Revenge nog? Dit prima muziekspelletje liet spelers op de maat van de muziek op drie verschillende knoppen tappen, waardoor het bijna aanvoelde alsof je het nummer meespeelde. De afgelopen tijd lijkt de hype rondom dit soort spellen wat te zijn verstomd, maar met Groove Coaster lichtte het genre toch weer eventjes op. In deze game druk je namelijk niet op maat van de muziek op het scherm van je iPad, maar moet je ook in bepaalde richtingen vegen. Ondertussen beweegt een virtueel figuurtje zich door het muzieklevel heen, waardoor het lijkt alsof jouw input effect heeft op het bombasme aan kleuren dat voorbij komt aan. De game is universeel, maar de beelden komen pas echt op de iPad tot zijn recht. Zelf heb ik het ruime aantal levels van Groove Coaster in een ruk uitgespeeld.

Groove CoasterGroove Coaster
Categorie: Games
Prijs: €0,79

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2011, 15:36
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.