De 10 beste spellen voor je nieuwe iPad 2

iPadclub selecteert de tien beste games voor de kersverse iPad 2-bezitter en zet ze op een rijtje. Van avonturenspellen en raadsels tot psychedelische olieblobjes en Angry Birds.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iPad2 gamesGefeliciteerd. Je hebt niet alleen een multifunctionele gadget gekocht, maar ook een enorm potentierijk platform om games op te spelen in huis gehaald. Elke dag komen er meer spellen bij op de iPad, maar de kwaliteit ervan is lang niet altijd om over naar huis te schrijven. iPadclub selecteerde tien geweldige games voor de kersverse bezitter van Apples wonderkindje.

Air Attack HD

iPad2 Air Attack HDHet idee is al zo oud als de weg naar Rome: vanaf een bovenaanzicht bestuur je een aanvalsvliegtuig en schiet je al dat op je pad komt kapot. Of het nou in de lucht is of op de grond. Wél nieuw is dat het nu ook uitmuntend bestuurt met je vinger op het scherm. Daarmee zwier je je kist met speels gemak door de gevaarlijkste situaties. Air Attack lijkt zich af te spelen in de Tweede Wereldoorlog meet is niet vies van speciale effecten als groene en blauwe lasers. Erg moeilijk is het spel niet. Je hebt het zo uitgespeeld – maar dat maakt er nou net zo’n leuk tussendoortje van.

Downloaden: Air Attack HD (€0,79)

Angry Birds HD Rio

iPad2 Angry Birds RioDat kon natuurlijk niet missen: Angry Birds prijkt bovenaan in dit lijstje. Met een katapult schiet je vogels weg om andere vogels uit hun kooien te bevrijden of apen van hun plek te beroven. ‘Rio’ is de nieuwste telg uit de serie en ziet er met haar hangar- en jungleomgevingen ook meteen het mooiste uit. Er zitten nu al zestig levels in en in mei, juni, oktober en november komen er nieuwe levels aan. Angry Birds voert al maanden de lijst met bestverkochte games aan en is een echte hype. Het wordt door kenners zelfs al ‘de Mario van deze tijd’ genoemd. Durf je het niet aan? Er is ook een gratis versie.

Downloaden: Angry Birds HD Rio (€2,39)
Probeerversie: Angry Birds Rio HD Free (gratis)

Broken Sword Director’s Cut HD

iPad2 Broken SwordAls toegewijde journaliste sta je op het punt een belangrijk interview af te nemen. Maar de geïnterviewde wordt voor je ogen gedood. Een avontuur begint. Je gaat op zoek naar clou’s, ondervraagt betrokkenen en verzamelt en gebruikt objecten op vaak vernuftige wijze. Broken Sword is een ouderwets point & click spel maar lijkt wel voor de iPad ontworpen. Middels fraaie tekeningen, boeiende gesprekken en breinbrekende puzzels baan je jezelf een weg door een verhaal met sterke plotwendingen. En die journaliste… die is slechts de enige hoofdpersoon in de eerste tien procent van het verhaal. Een groots en spannend avontuur.

Downloaden: Broken Sword: Director’s Cut HD (€4,99)

Carcassonne

iPad2 CarcassonneIn Carcassonne, mocht het je niet bekend zijn, leg je zelf een middeleeuws speelbord aan elkaar. Na een tegel die je gelegd hebt, bepaal je of je een horige erop zet. Eentje op het gras in een boer, eentje op de straat een struikrover en eentje in het kasteel wordt een ridder bijvoorbeeld. Alle klasses leveren op een andere manier punten op, waarbij je geholpen kan worden (of juist niet…) door je tegenstanders die ook hun tegels aan het speelbord leggen. Wie aan het einde het meeste punten heeft, wint. Het sterke aan Carcassonne op de iPad is dat je het ook online kan spelen tegen mensen van over de hele wereld. Het enige wat nog ontbreekt is het familielid dat het uitschreeuwt omdat je net zijn potentiële kasteel hebt gehalveerd. Het bekende legspel schittert op de iPad.

Downloaden: Carcassonne (€7,99)

Eden’s Quest: the Hunt for Akua

iPad2 Edens QuestMet zo’n deftig apparaat zal je genoeg mensen in je omgeving hebben die graag over je schouder meekijken. Als dat soort aandacht je bevalt, is Eden’s Quest echt een aanrader. Dat is namelijk een avonturenspel waarin je allerlei raadsels moet oplossen en daar kan je soms best wat hulp bij gebruiken. Er zijn logische puzzels, lastige vragen (maar hoewel in het Engels, niet té lastig) en gewoon leuke spelletjes voor tussendoor. Boven dat alles spat Eden’s Quest van het scherm met werkelijk prachtige tekeningen.

Downloaden: Eden’s Quest: the Hunt for Akua (€5,39)
Probeerversie: Eden’s Quest Free (gratis)

Flight Control HD

iPad2 Flight Control HDDat heerlijke jazzmuziekje! Flight Control verzon in zijn eentje een spelgenre, maar biedt ook nog eens een unieke, ontspannen sfeer in beeld en geluid. Het grijpt een beetje terug naar de Amerikaanse jaren zestig – als die zo al bestaan. In Flight Control vliegen kleine en grote vliegtuigen en helikopters het beeld in. Ze hebben allen hun eigen snelheid en moeten allemaal landen op de luchthavens in het scherm. Dat realiseer je door de routes van de vliegtuigen als lijntjes uit te tekenen. Het avontuur is afgelopen als luchtledige gevaartes met elkaar botsen. Een verslavende jacht naar de hoogste score.

Downloaden: Flight Control HD (€3,99)

Infinity Blade

iPad2 Infinity BladeBehold the power of the iPad 2! Infinity Blade is hét spel om je nieuwe trots mee te showen. Heldere natuurlandschappen, enorme kastelen en glimmende harnassen; het zijn slechts een paar van de visuele aspecten waardoor je denkt dat je op een Xbox 360 speelt in plaats van een iPad. In Infinity Blade ben je een ridder die loopt van vijand naar vijand. Je bewapent jezelf met steeds betere wapens en bepantsering en gaat het volgende gevecht aan. Bloedstollend, want: gevechten zijn een aaneenschakeling tussen het blokkeren van je tegenstanders’ aanvallen en het tussendoor razendsnel zelf schade doen. Snel maar vooral getimed knoppen indrukken, dat is de sleutel tot succes.

Downloaden: Infinity Blade (€4,99)

Real Racing 2 HD

iPad2 Real Racing 2 HDLaat je niet misleiden door de recensies in de App store: dat die zo negatief zijn, komt omdat Real Racing 2 HD met de iPad 2 in het achterhoofd is gemaakt en dien ten gevolge wat haperig en lelijk overkomt op de eerste iPad. Tja, zo snel gaat dat in Apple-land. Op de iPad 2 ziet het er echter fantastisch uit. Vanuit de dashboardcamera komen de races echt op je af. Die dashboards komen uit bestaande auto’s van bijvoorbeeld Ford, Jaguar, Lotus, Nissan, Corvette en Volkswagen. Er zijn zo’n 120 races in de stand voor één speler, maar de echte troef is de online modus waarin je kan racen tegen maar liefst 15 tegenstanders van over de hele wereld.

Downloaden: Real Racing 2 HD (€7,99)

Superbrothers: Sword & Sorcery EP

iPad2 SuperbrothersDit is… één dag oud. Dit is… uniek. Dit is… episch. Dit is Superbrothers: Sword & Sorcery EP. Dit is geen spel om aan vrienden te laten zien terwijl de televisie ondertussen hard aanstaat. Het ziet er niet bepaald state of the art uit. Nee. Dit maakt gebruik van aloude pixels, maar stopte die pixels in de blender, perstte, stampte en kneedde ze nog eens en legde ze opnieuw uit. Het gevolg is een kunstzinnig ontdekkingsspel met een nooit eerder vertoonde visuele stijl. Af en toe trek je zwaard en schild om een gevecht aan te gaan (door eenvoudig op icoontjes te drukken), maar de meeste tijd zal je spenderen aan het rondsnuffelen in een onbekende wereld die erom smeekt ontdekt te worden. Sluit jezelf op, zet een koptelefoon op en laat jezelf gáán.

Downloaden: Superbrothers: Sword & Sorcery EP (€3,99)

World of Goo HD

iPad2 World of GooLaten we World of Goo eerst eens proberen uit te leggen. Je hebt de beschikking over een aantal zwarte olievlekachtige blobjes. Met die blobjes kun je constructies bouwen waarbij de blobjes dienen als verbindingspunten. En dat doe je dan weer om het einde van het level te halen. Soms reik je zo hoog mogelijk, dan bouw je een brug met de blobjes en in latere levels maak je er maar van wat er van te maken is. World of Goo heeft iets psychedelisch. Dat wordt nog eens versterkt door de klassieke, onheilspellende soundtrack. Het is een uitzonderlijke en memorabele ervaring. Niet voor niets is het al meer dan honderdduizenden keren verkocht en is het door belangrijke gamessites uitgeroepen tot iPad spel van het jaar 2010.

Downloaden: World of Goo HD (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2011, 15:31
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.