Currently Technology News voor iPhone geeft overzicht van belangrijkste tech-nieuws

Currently Technology News voor iPhone gebruikt Twitter om te kijken welke tech-berichten 'hot' zijn en genereert op basis daarvan een 'hitlijst'. Je krijgt een push notificatie als er breaking news is.

Currently Technology NewsWil je snel op de hoogte zijn van het internationale tech-nieuws? Dan is Currently Technology News een handige applicatie. De app gebruikt Twitter om te kijken welke berichten ‘hot’ zijn en genereert op basis daarvan een ‘hitlijst’. Zo kun je heel snel zien welk nieuws volgens het publiek belangrijk is en als er (breaking) nieuws is waar echt veel over wordt getwitterd, dan krijg je zelfs een push-bericht.

De applicatie biedt twee hitlijsten: het populairste tech-nieuws van het afgelopen uur of van de dag. Per bericht zie je de titel, de bron en hoe oud het is. Daarnaast wordt met een pijl aangegeven of het nieuws populairder wordt, in populariteit afneemt of dat de populariteit ongeveer gelijk blijft. Als je op een titel klikt krijg je het bericht te zien, indien mogelijk op de mobiele versie van de site waar het op staat. Vanuit de ingebouwde browser kun je ook direct naar het vorige of volgende artikelen in de lijst navigeren.

Uiteraard biedt Currently Technology News ook de mogelijkheid om berichten te delen. Standaard krijg je hiervoor Twitter en Facebook als opties, maar via een extra menu zijn ook diensten als Tumblr en Instapaper beschikbaar. Ook kun je een link mailen of openen in Safari. Deze deelopties zitten niet alleen in de browser, maar ook in de hitlijsten. Door naar rechts te swipen bij een titel komen de knoppen naar voren. Op die manier kom je ook een ‘koffertje’ tegen. Druk je daarop, dan wordt het artikel opgeslagen in de ingebouwde read later-lijst.

Om echt belangrijk tech-nieuws niet te missen zit er een notificatiefunctie in de app. Wordt er plots heel veel over een bepaald artikel getwitterd, dan word je gewaarschuwd. Deze functie is uiteraard uit te zetten, maar biedt ook de mogelijkheid om een ‘quiet time’ in te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld voorkomen dat je wakker wordt van push-berichten.

Al met al een erg leuk uitgewerkte app om snel op de hoogte te blijven van belangrijk internationaal tech-nieuws. En het mooiste is misschien nog wel dat de app gratis is.

Downloaden: Currently Technology News (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2011, 17:59
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.