Cortado Workplace: nieuwe online opslagdienst voor de iPhone

Cortado heeft een cloud-dienst voor de iPhone geïntroduceerd op de CeBIT, met de naam Cortado Workplace. Met de applicatie heb je toegang tot 1 GB online opslagruimte, met de mogelijkheid om te printen.

cortado workplaceCortado heeft op de CeBIT een nieuwe cloud-dienst voor de iPhone aangekondigd. Met Cortado Workplace krijgen gebruikers toegang tot 1GB opslagruimte, de mogelijkheid om vanaf je iPhone de bestanden die je online hebt opgeslagen te benaderen en een handige printdienst, waarbij je vanaf je iPhone afdrukken kunt maken op elke printer met Wi-Fi-voorzieningen. In feite levert Cortado hiermee een dienst die je via MobileMe iDisk of Dropbox ook al tot je beschikking had. Een serie videotutorials helpt nieuwe gebruikers op weg. Er wordt uitgelegd hoe je je documenten en andere bestanden uploadt naar de cloud vanaf je iPhone of via e-mail, Mac of een Windows-pc. Cortado had al een oplossing om Exchange-accounts op de iPhone in te stellen.

Of de nieuwe dienst Cortado Workplace een succes wordt is nog maar de vraag: veel mensen gebruiken al Google Docs voor het online opslaan van documenten of hebben al voor een andere mobiele app gekozen, zoals die van Dropbox. Bij Dropbox krijg je dubbel zoveel opslagruimte (2GB bij een gratis account), maar een optie om vanuit de cloud te printen bieden ze niet.

Downloaden: Cortado Workplace (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2010, 13:35
Categorie Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.