Circa-nieuwsapp krijgt vernieuwd uiterlijk en meer functies

De Circa-nieuwsapp heeft een nieuw uiterlijk en nieuwe functies gekregen. Je kunt nu een balk met feature-artikelen bekijken, artikelen delen via e-mail en meer.

circa-news-appDe nieuwsapp Circa probeert je het nieuws te brengen in een makkelijk formaat. Sinds oktober is de app nog maar beschikbaar. Toch kiezen ze bij de eerste grote update weer voor een ander uiterlijk. Elke pixel is onder de loep genomen, beloven de makers. Het leverde een strakker uiterlijk op, zonder dat je de app niet meer herkent. Circa onderscheidt zich van andere aanbieders zoals Flipboard, door het feit dat ze een team redacteuren inzetten, die het belangrijkste nieuws samenvatten tot belangrijke punten, quotes, foto’s en kaarten. Overbodige intro’s en vulling om een artikel wat langer te laten lijken, ontbreken. Circa beperkt zich tot de belangrijkste feiten.

Om de app makkelijker leesbaar te maken heeft Circa gekozen voor een ander lettertype, dat de teksten wat compacter weergeeft. Nieuw in de app is een balk met features, belangrijke verhalen in een bepaalde categorie. Voortaan kun je artikelen delen via e-mail, met pull-to-refresh nieuwe info op halen en artikelen markeren als gelezen. Je kiest zelf welke onderwerpen je volgt en kun het ‘abonnement’ daarop ook weer snel stopzetten. Circa News is nog niet geschikt gemaakt voor de iPad, wel voor iPhone en iPod touch vanaf iOS 5.0.

Downloaden: Circa News (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2013, 10:29
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.