Chillingo’s Angry Birds meer dan 500.000 keer verkocht

Angry Birds is in nog geen maand tijd meer dan 500.000 keer verkocht. De game staat op nummer 1 in diverse landen en wordt door gebruikers hoog gewaardeerd.

angry birdsChillingo lanceerde minder dan een maand geleden de game Angry Bird, een katapult-game voor de iPhone. Het blijkt een groot succes, volgens de ontwikkelaars: de game won meerdere awards en plaatselijke bekendheden zoals DJ Chris Moyles en Olympisch medaillewinnares Anja Pärson lieten weten dat ze de game graag speelden. Dat is aan de verkoopcijfers terug te zien: de game werd meer dan 500.000 keer verkocht.

Mensen worden volgens Chillingo blij en verslaafd door de game, die mensen van elke leeftijd en elk ervaringsniveau aanspreekt. Dat lijkt een makkelijk verkoopverhaal, maar als je naar de reviews in de App Store kijkt zijn de spelers erg positief: 148 van de 173 Nederlandse beoordelingen zijn 5-sterrenreviews.

Angry Birds bevat meer dan 100 levels en is voor €0,79 te koop in de App Store. Er is ook een gratis Lite-versie. De game is gemaakt door een Finse gamesontwikkelaar (Rovio Mobile) die ook games voor Nokia’s Ovi Store ontwikkelt.

Downloaden: Angry Birds (€0,79 – ook in Lite)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2010, 14:29
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.