Calendars by Readdle: agenda voor Google Calendar op iPad

Calendars by Readdle is een gratis agenda-app op de iPad die synchroniseert met Google Calendar. De leukste functies kosten geld.

Calendars by Readdle iPad iPhoneOntwikkelaar Readdle vestigt zich meer en meer als een belangrijke speler op het gebied van zakelijk te gebruiken apps op de iPad. Na het uitstekende Documents by Readdle, waarin je documenten uitwisselt tussen je iPad en allerlei online opslagdiensten zoals Dropbox, heeft ze ook een gratis agenda-app uitgebracht. Calendars by Readdle legt zich vooral toe op sycnhronisatie met Google Calendar, de agenda-toepassing van de zoekgigant. Dat betekent dat gedeelde afspraken simpel in je agenda komen te staan.


Calendars by Readdle afspraak aanmakenGoogle Calendar heeft een vergaande mogelijkheid om afspraken te delen: je kan contactpersonen (middels e-mailadres) uitnodigen voor een afspraak, en als er op je uitnodiging wordt ingegaan, staat de afspraak vervolgens in beide agenda en worden wijzigingen ook automatisch doorgegeven. Ze worden dan dus gesynchroniseerd. Als je toch geen gebruik wil maken van Google’s dienst, kan je ook gewoon voor de standaardkalender van de iPad gebruiken die automatisch synchroniseert met iOS.

In Calendars by Readdle kan je kiezen uit een lijstweergave van je afspraken, maar ook een dag-, week- en maandoverzicht. De toepassing is in beide houdingen van de iPad te gebruiken. Met een knop linksboven wissel je tussen verschillende agenda’s, wat handig is als je aparte overzichten hebt voor een privé- en werkagenda. Een nieuwe afspraak aanmaken kan met enkele drukken, waarbij de tijdsbalken onderin beeld helpen snel een begin- en eindtijd in te vullen.

Calendars by Readdle user interfaceGeavanceerde agendafuncties vind je helaas niet in Calendars by Readdle. Daarvoor word je doorverwezen naar de betaalde en langer bestaande variant Calendars+ by Readdle. Onder de More-knop in de gratis applicatie zie je welke functies je daarvan kan verwachten: agenda’s toevoegen en verwijderen, herhalingen van evenementen inschakelen, meerdere herinneringen zetten, een takenmanager die synchroniseert met Google Tasks, zelf uitnodigingen versturen en een jaarweergave. Alle functies die je wenst als geavanceerd gebruiker, eigenlijk. Calendars+ by Readdle is met 5,99 euro helaas wel aan de dure kant – zeker met het net uitgekomen Week Calendar HD in ogenschouw genomen. Die Nederlandse toepassing werkt ook met Google Calendar naast de standaard iPad-agenda, heeft ook alle functies en kost slechts €2,69 euro.

Downloaden: Calendars by Readdle (gratis, universeel, iOS 5.0+)
Downloaden: Calendars+ by Readdle (€5,99, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 maart 2013 om 14:47
Categorie
Productiviteit
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.