British Library zet duizend gratis boeken op je iPad

De British Library heeft een app uitgebracht met 1000 historische boeken uit de 19e eeuw, die je op je iPad kunt lezen. De app bevat gescande boeken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

british libraryDe British Library heeft de 19e eeuwse boekencollectie afgestoft en beschikbaar gemaakt op je iPad. Ze brengen een gratis iPad-applicatie uit met toegang tot romans, historische werken, gedichten, filosofie en wetenschappelijke boeken. Allemaal zijn ze in hoge resolutie gescand, zodat je het idee hebt dat je een echt historisch boek leest. Bovendien heb je daardoor ook de beschikking over de originele illustraties, zoals kaarten, pentekeningen en omslagen met originele opdruk. Zelfs de textuur van het papier is te zien.

british library 2In de app kun je de collectie doorzoeken, op genre bladeren en commentaar bij sommige titels lezen. Omdat het om gescande boeken gaat, zitten er soms ook blanco pagina’s tussen. Een deel van de boeken is te downloaden en daarna offline te lezen. Andere zijn nog in gedrukte vorm verkrijgbaar: als je op de downloadknop tapt word je doorgestuurd naar Amazon om een papieren versie te kopen.

Kun je dat ene zeldzame boek niet meer vinden, dan kan deze app van de British Library je te hulp schieten. Bovendien zitten er een hoop boeken in, die niet als ebooks te krijgen zijn bij diensten als Gutenberg.

Deze app is gratis, maar de British Library is van plan om een verbeterde versie met 60.000 titels uit te brengen, waar wel voor betaald moet worden.

Downloaden: British Library 19th Century Collection (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2011, 12:42
Categorieën Boeken, Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.