Brikki: verhalen voor en door kinderen op de iPad

Brikki is een leeuwtje dat de hoofdrol speelt in verhalen die door kinderen zelf bedacht zijn. In de iPad-app kan je de verhalen lezen en luisteren en kan je binnenkort ook je eigen Brikki-verhaal maken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Brikki iPad verhalen door en door kinderenBrikki is een leeuw. Zijn verhaaltjes hebben allemaal korte zinnen. Ze zijn verzonnen door kinderen. En ingesproken door kinderen. Dit zou een verhaal van Brikki kunnen zijn. De simpel getekende leeuw is de hoofdrolspel in de iPad-app Brikki, een app met allerlei simpele verhalen die voor en door kinderen zijn geschreven. Ze zijn ingestuurd op de website van Brikki en zijn ingesproken door onder andere het 4-jarige neefje van bedenker Ingmar de Lange. Binnenkort kunnen kinderen hun eigen verhalen maken in de iPad-app, voorlopig kan je er al tientallen door kinderen bedachte verhaaltjes in luisteren.


Een verhaal van Brikki is bijna net zo lang als een verhaal van Nijntje, maar het gebruikt er slechts één tekening voor. Brikki kinderverhalen op de iPadNa het downloaden van de app krijg je een collectie met 15 verhaaltjes. Daarnaast kan je twee andere collecties kopen voor 79 cent per stuk. Tot dusver zijn er dus 45 verhalen te lezen in Brikki, die door kinderen zijn bedacht en met een knop met een kinderstem kunnen worden voorgelezen. Voor de meekijkende ouders is het grappig dat sommige kinderen die het voorlezen, hoorbaar moeite hebben met het oplezen van het verhaal en steggelen over woordjes of aan het einde in de lach schieten.

Een verhaal maken van Brikki kan vooralsnog niet in de applicatie. Het is ook nog niet bekend wanneer die functie komt. Afgaande van de verhaal-maakfunctie op de website, kan je er echter alleen een tekening mee maken en er een verhaal in enkele zinnen onder schrijven. Het is dus niet zo dat de app een naslagwerk zal worden van de verhalen van je kind.

Downloaden: Brikki

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.