BNR 2.0: spreek op de iPad reacties in op het nieuws

BNR Nieuwsradio heeft haar iPad-app grondig vernieuwend en een eigen layout los van de iPhone-versie gegeven. Een vernieuwing is dat je nu audioberichten kan versturen naar de nieuwszender.

BNR Nieuwsradio 2.0 iPhone iPad iPod touchBNR Nieuwsradio heeft een vernieuwde applicatie voor de iPad en iPhone. De app was al eerder universeel, maar is met ingang van versie 2.0 een stuk verder geoptimaliseerd voor de iPad. De applicatie voelt nu aan alsof hij voor Apple’s tablet is ontworpen. De meest opzienbarende vernieuwing is dat je zelf gesproken reacties kan achterlaten op stellingen die de zender in de app deponeert. Je hebt een Twitter-account nodig om gebruik te kunnen maken van de AppTalk, zoals de nieuwe functie heet. Als je daarmee ingelogd bent, kan je een reactie geven op de stelling met een tekstbericht van maximaal 140 tekens of een geluidsopname van maximaal 20 seconden.

Als je tevreden bent met het resultaat, stuur je hem op en komt hij binnen korte tijd in het overzicht van ingestuurde reacties te staan. Die fragmenten kan je ook zelf beluisteren door erop te drukken. Je kan ze markeren als favoriet, ongewenst en tussentijds pauzeren. Ook is er een mogelijkheid om alles af te spelen.

Andere vernieuwingen van BNR 2.0 is het scherm met het laatste nieuws van BNR.nl. Dat is een grote fotomuur, waarbij de foto linksbovenaan verwijst naar het nieuwste bericht. Onder elk bericht zie je de links naar andere actuele berichten. Ook nieuw is het Files & Flitsers-overzicht, waarmee je in één oogopslag de huidige files (vanaf de ANWB) en de flitsers (aangemeld door gebruikers) kunt zien.

In het instellingen-menu kan je instellen over de reacties op de BNR-stelling doorgeplaatst moeten worden naar je Twitter-timeline of niet. Ook kan je de geluidskwaliteit van je opname veranderen, waar de instelling ‘laag’ prijkt om dataverbruik te besparen. Tenslotte kan je instellen dat de radiozender automatisch aan staat bij het opstarten van de app en bepaal je met welk scherm de app opent. Vreemd genoeg ontbreekt een vernieuwing in de iPhone-versie; het beluisteren van de twintig laatste columns op BNR, in de iPad-variant. Desalniettemin blijft er ook met de reacties op de stelling en de radiozender zelf genoeg te beluisteren in BNR 2.0.

Downloaden: BNR (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2011, 12:12
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.