Bladeren door Twitter-foto’s met Peephole voor iPhone

Met Peephole kun je meegluren welke foto's Twitter-gebruikers over een bepaald onderwerp hebben gepubliceerd. De applicatie ontstond na de gebeurtenissen in Iran, maar is nu veel brede getrokken: je kunt ook hondenfoto's, foto's van iPhones en (straks) foto's van Lowlands bekijken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

peepholeMensen publiceren via Twitter heel wat foto’s: soms om iets van hun dagelijks leven te laten zien, soms als vermaak voor anderen. Zo is er iemand die via @NYdailydog dagelijks een nieuwe foto van een Newyorkse hond publiceert. Wie als voyeur wil meegluren met de Twitter-gebruikers kan de applicatie Peephole installeren. De applicatie pakt foto’s van sites zoals Twitpic, yfrog en Twitgoo.

Ontwikkelaar IFWORLD kreeg het idee tijdens de verkiezingen in Iran. Er werden zoveel nieuwswaardige tweets met foto’s gepost, dat het lastig was om alles bij te houden.

peepholeMet Peephole kun je een ‘trending topic’ intoetsen om foto’s over een bepaalde gebeurtenis te zien. Ga je bijvoorbeeld naar Lowlands, dan kun je snel zien hoe het er op de andere podiums aan toegaat. Dat lukt zelfs wanneer je het trefwoord ‘Lowlands’ niet hebt gebruikt, want je kunt met Peephole ook foto’s van gebruikers in je directe omgeving te bekijken.

Bij Peephole moet je eerst inloggen met je bestaande Twitter-account. Daarna kun je bijna alle foto’s zien die op Twitter zijn gepubliceerd: van de publieke tijdlijn, favorieten, vrienden of op basis van trefwoord. Steeds worden maximaal 100 foto’s op één scherm getoond. Je kunt de foto’s ook opslaan naar je fotorol, retweeten of andere Twitter-acties uitvoeren zoals het volgen van de persoon die de foto heeft gemaakt of een berichtje sturen naar de maker.

Downloaden: Peephole (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:19
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.