Band of the Day 3.0: muziekontdekkings-app volledig op de schop

Band of the Day waarmee je muziek ontdekt op de iPhone en iPad, heeft een update gekregen met een nieuwe interface.

Band of the Day 3.0 iPhone iPadDe iPhone-app Band of the Day waarmee je elke dag een nieuwe band kan ontdekken, is compleet vernieuwd in de net uitgebrachte versie 3.0 van de app. De applicatie laat bij het opstarten nog steeds een kalender zien waarop elke dag aan een band is besteed, maar je kan voortaan ook meteen op play drukken om meteen volledige nummers af te spelen. De app laat je tijdens het luisteren door fraaie tekstpagina’s bladeren met een biografie, recensie, muzieksamples en video’s van de band. Alle nummers van een band geluisterd? Dan brengt de app nummers van soortgelijke bands uit het eigen archief ten gehore.

Band of the Day bestaat inmiddels iets langer dan een jaar en heeft dus een aardige catalogus aan onbekende bands en artiesten opgebouwd. Als het huidige nummer van een band je niet bevalt, kan je hem skippen met de knop naast de pauzeknop, en met een druk op de playlist-knop erboven, zie je alle nummers van een band die voorhanden zijn. Meestal kan je er een stuk of vijf per band volledig luisteren.

Band of the Day agenda met bands Band of the Day menu rechtsboven

Ben je niet zo gebonden aan een band, dan is het goed om te weten dat ook de mixtape is vernieuwd. Je krijgt de selectie van de muziek en bands in een horizontaal swipebaar overzicht, en zo zijn er nog veel meer vernieuwde mogelijkheden muziek uit de app mee te krijgen. Een knop rechtsboven leidt naar een nieuw snelmenu, waar je onder andere je eigen gewaardeerde muziek ziet, je een chart van de populairste artiesten kan benaderen en je kan het archief als kalender met hele kleine foto’s bekijken. Met Set Calendar ga je dan naar een datum – hoewel die niet wordt weergegeven voor je er naartoe gaat. De zoekfunctie in het snelmenu kan je directer resultaat geven in de app.

Band of the Day mixtape Band of the Day tekstpagina

Band of the Day is door zijn grote aanbod en hoeveelheid informatie over de bands niet de meest overzichtelijke app. Zo is het wat onduidelijk hoe je de muziek van een nieuwe band die je bekijkt afspeelt, terwijl de mixtape bijvoorbeeld nog speelt. De forward-knop blijkt uitkomst te bieden, maar dat ontdek je per ongeluk. Ook het wachten op de kalenderafbeeldingen van de bands duurt helaas even. Het is jammer dat de app hier niet de puntjes op de i zet, want verder is Band of the Day een prachtige applicatie met een steevast hoge kwaliteit van bands en acts die je vermoedelijk nog niet kent.

Downloaden: Band of the Day (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2012, 16:29
Categorie Muziek
Onderwerpen band of the day, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.