Apple wijst Makayama’s Newspaper af wegens naakt

Newspaper, de nieuwe applicatie van Makayama, is afgewezen voor Apple omdat er topless foto's in de krant The Sun gevonden waren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

newspaperApple heeft de nieuwsapplicatie Newspaper(s) van de Nederlandse ontwikkelaar Makayama afgewezen vanwege ongewenste content. Newspaper(s) bevatte naast respectabele kranten als de New York Times, de Frankfurter Allgemeine en The Guardian ook content van de Britse schandaalkrant The Sun. Apple had moeite met Page 3 van dit krantje, waar altijd een foto van een topless dame te zien is. De situatie is een beetje vergelijkbaar met Tweetie, dat ooit werd afgewezen omdat de term ‘#FuckItList‘ voorkwam. Ook toen kon de ontwikkelaar er niets aan doen dat de contentleveranciers (in dat geval de twitterati) onbehoorlijke content hadden geleverd. Om verdere problemen te voorkomen heeft Makayama The Sun weggehaald uit de applicatie Newspapers.

newspapersNewspaper(s) is inmiddels goedgekeurd, maar het betekende voor de ontwikkelaar wel weer de zoveelste confrontatie met Apple’s goedkeuringssysteem. Maar The Sun maakt eigenlijk geen deel uit van de applicatie zelf en het zou best kunnen dat in de toekomst nog meer content in de opgenomen kranten verschijnt, waar Apple moeite mee heeft. Makayama is boos omdat Apple echt heeft moeten zoeken om deze ongewenste inhoud te vinden en ook omdat de ontwikkelaar zich niet verantwoordelijk voelt voor de inhoud van de kranten.

Newspapers is bedoeld om de 50 beste kranten van de hele wereld te lezen. Er zijn kranten van de VS, UK, Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Italië, Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Canada, Rusland en China opgenomen. De applicatie kost €0,79 en geeft toegang tot alle geoptimaliseerde websites van de betreffende kranten. Er komt ook een Nederlandse versie aan met de naam ‘Kranten’. Die is gratis, maar ook die heeft volgens Apple meer tijd nodig om te reviewen.

Downloaden: Newspaper(s) (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:46
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.