Apple maakt aparte sectie voor iPhone-navigatiesoftware

In de App Store is een nieuwe pagina met navigatiesoftware verschenen. Het blijkt alleen een wat willekeurige greep uit het aanbod, die voor alle Europese gebruikers geschikt moet zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

navigatie software iphoneDe App Store-categorie Navigatie is gaandeweg vervuild geraakt met allerlei locatiegebaseerde applicaties. Je vindt er flitspaal-applicaties, maar ook een applicatie waarmee je pinautomaten of tankstations kunt vinden. Layar en de wekkerapplicatie iNap vallen onder navigatie, net als applicaties waarmee je je geparkeerde auto kunt terugvinden. Al die applicaties gebruiken de GPS-functie van de iPhone. Wie op zoek is naar turn-by-turn navigatiesoftware voor de iPhone zoekt zich een ongeluk. Apple heeft daarom een aparte pagina gemaakt voor deze applicaties.


Kijk je alleen naar deze navigatiesoftware, dan raakt het overzicht aardig opgeschoond: in plaats van 97 pagina’s met applicaties hoef je nog maar twee pagina’s door te werken. Helaas heeft Apple een lijstje bedacht waarmee alle Europese landen aan hun trekken moeten komen. TomTom Alpen staan er wel in, maar TomTom West-Europa niet. Staufinder, Swiss Traffic en iVerkeer staan in het lijstje, terwijl we in Nederland toch wel betere flitspaal- en file-applicaties hebben. Van Navigon staan MobileNavigator Europe en DACH in de lijst, maar niet MobileNavigator Benelux.

Daarom ons lijstje met software die je kunt overwegen:

Meer info: Pagina Turn-by-Turn Navigation in de App Store

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 maart 2010 om 8:58
Categorie
Navigatie
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.