Nieuwe toepassingen voor Instagram: Wallgram en Statigram

De populariteit van de gratis iPhone-app Instagram bewijst zich nog maar eens door twee nieuwe toepassingen van de dienst op internet. Met Wallgram maak je achtergronden voor de iPhone en Statigram toont statistieken.

Instagram toepassingen achtergrond op de iPadDe populariteit van Instagram is nog lang niet ten einde. Dat demonstreren twee nieuwe toepassingen voor de foto-app op de iPhone wel. Wallgram en Statigram zijn twee websites die gebruik maken van de API van Instagram. Op beide kun je daarom inloggen met je Instagram-gegevens zonder die door te spelen aan de achterliggende site. Met Wallgram kun je een achtergrond van Instagram-foto’s voor je desktop, iPhone of iPad maken en Statigram houdt allerlei statistieken omtrent je Instagram-gebruik bij.


Statigr.am presenteert jouw vijf meest besproken en gewaardeerde foto’s in volgorde van populariteit. Daarnaast laat het zien hoe vaak je een bepaald kleurenfilter gebruikt, hoe vaak je überhaupt een filter gebruikt en op welke dagen je de dienst het meest gebruikt. Er zijn zelfs nog meer statistieken. Je ziet een overzicht van alle tags die je hebt gebruikt, je meest betrokken volgers en in geval van ondergetekende is het kleurenfilter Brannan 1977 als enige nog nooit gebruikt. X-Pro II, Halden en Wefe scoren met respectievelijk 19, 17 en 17 keer duidelijk het beste. Statigram is een heerlijke toepassing in al zijn overbodigheid.

Instagram toepassingen Statigram

Wallgram is een website die vanaf elk apparaat bezocht mag worden. Je vult je inloggegevens in en bepaalt waarvoor je een beeldvullende achtergrond wilt hebben: de iPhone 3/3GS, de iPhone 4, de iPad 1/2 en binnenkort ook de computer en zelfs een poster. Bij de tweede stap krijg je de keuze waar je de wallpaper van wilt maken: foto’s uit de timeline van jezelf en van vrienden, de laatste foto’s van jezelf of de huidige populaire foto’s. Kies er een, wacht heel even en je krijgt het resultaat te zien op het gewenste formaat. Open de afbeelding, sla ‘m op in de Camera Roll en binnen no-time heb je een achtergrond op je iPhone bestaande uit Instagram-foto’s.

Instagram toepassingen Wallgram

Met Instagram kun je foto’s maken of selecteren en die voorzien van allerlei kleurenfilters en een tilt-shift effect. Gemaakte foto’s kan je delen met vrienden, waarvan jij ook de laatste foto’s kan zien in een timeline. De gratis iPhone-applicatie is binnen korte tijd razend populair geworden. De laatste update is slechts een week oud.

Downloaden: Instagram (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.