AirCoaster 3D: stap in de achtbaan van de financiële wereld

Met AirCoaster kun je twee hobby's combineren: beleggen en rollercoasters bouwen. Met de applicatie kun je het koersverloop van de Dow Jones, Apple of een andere aandeel of index omzetten in een rollercoaster en deze zelf ook rijden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

aircoasterEindelijk een applicatie waarmee ik twee hobby’s kan combineren: beleggen en rollercoasters. AirCoaster 3D, de iPhone-applicatie waarmee je je eigen rollercoaster kunt maken (en rijden!) heeft in versie 2.1 iets bijzonderst toegevoegd: je kunt het koersverloop van de Dow Jones index of van het aandeel Apple omzetten in een rollercoaster-track. Met de koers van Dow Jones maak je een Goliath-achtige duik naar beneden terwijl het op- en neerbewegen van Apple’s aandeel eigenlijk ook wel spannend is.

Je kunt AirCoaster 3D ook automatisch een track laten genereren. In de nieuwe versie download je nieuwe tracks, geluidseffecten en thema’s, maar je kunt ze ook zelf maken met de track editor. Uit de ervaring blijkt: hoe wilder de achtbaan, hoe slechter je als belegger af bent met het betreffende aandeel. Volgende week komt er alweer een nieuwe update (2.2) waarmee je 90 graden in de bocht kunt overhellen, zodat je nog strakkere bochten kunt maken. In die nieuwe versie komt een groothoeklens beschikbaar zodat het visueel nog mooier wordt en bovendien kun je met 2.2 op en neer kijken tijdens de rit (op dit moment kun je alleen links en rechts kijken).

De applicatie heette voorheen SkyCoaster 3D, maar moest een andere naam krijgen omdat de ontwikkelaar op 17 maart bezoek kreeg van de advocaten van F3 Amusements. Zij hebben een pretparkattractie die Skycoaster heet en waarbij je tussen twee palen aan een draad heen- en weerzwiept. Hoewel het patent betrekking heeft op een apparaat waarmee je fysiek rondgeslingerd wordt hebben ze de naam toch maar veranderd; als onafhankelijke ontwikkelaar durven ze de strijd met zo’n groot bedrijf niet aan.

Ontwikkelaar Zionic maakt nog een andere applicatie die op mensen met een zwakke maag waarschijnlijk dezelfde uitwerking heeft als AirCoaster: met SoftServe kun je fopdrollen maken.

Installeren: AirCoaster 3D (€0,79)

Hieronder een video waarin de koers van de Dow Jones wordt gedemonstreerd:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:36
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.