Adobe demonstreert Photoshop op de iPad met lagen en animaties

Adobe heeft op een beurs Photoshop op de iPad laten zien. De app biedt meer functies dan de huidige app Photoshop Express, die voor iPhone en iPad is bedoeld.

photoshop ipadIn de App Store kun je al Photoshop Express vinden, een eenvoudige fotobewerker voor iPad en iPhone. Maar er komt meer aan, want Adobe liet tijdens het evenement Photoshop World 2011 zien dat er ook een completere versie van Photoshop voor de iPad in ontwikkeling is. De bedoeling is om meer de desktop-ervaring te kunnen bieden, ook al zul je niet alle functies van de desktop erin tegenkomen. Voor het bewerken van foto’s en het maken van afbeeldingen voor het web moet de iPad-versie van Photoshop voldoende zijn.

De app die Adobe demonstreerde ondersteunt bijvoorbeeld lagen, zodat ook professionals ermee aan de slag kunnen. Ook was een palet te zien, waarbij je kleuren kunt mengen met je vingers. Dat wijst erop dat Adobe ook functies gaat toevoegen die speciaal voor het gebruik op touchscreens zijn afgestemd. De iPad zou dan bijvoorbeeld ook als grafisch tablet of schilderpalet gebruikt kunnen worden. Over een releasedatum is nog niets bekend en ook niet of Adobe de Photoshop-app ook op andere tablets wil uitbrengen.

Meer info: Photography Bay

photoshop ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2011, 15:43
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.