1Password krijgt update naar versie 2.0

De applicatie 1Password heeft een update gekregen naar versie 2.0. Met een compleet nieuwe databasestructuur, betere performance en betere weergave is de app klaar voor de volgende fase: een betaalde app.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

1passwordHet wachtwoordprogramma 1Password heeft vandaag een update gekregen naar 2.0. Wie de app nog niet heeft gedownload heeft nu een goede reden: vanaf 5 juni is 1Password namelijk niet langer gratis.

Versie 2.0 van 1Password is de grootste update uit de geschiedenis van de applicatie, die inmiddels bijna een jaar op de markt is. Nieuw is de ondersteuning voor Wallet Items en een compleet vernieuwde synchronisatiefunctie via Wi-Fi. Het synchroniseren is daardoor sneller en robuuster geworden. Ook werden een aantal bugs opgelost.

Ben je van plan de nieuwe Wi-Fi-sync te gebruiken, dan is het aan te raden om eerst alle wijzigingen met je computer te synchroniseren, voordat je begint.

De nieuwe manier van synchroniseren werkt alleen als je 1Password 2.9.16 of nieuwer voor de Mac (!) geïnstalleerd hebt. De oude manier blijft voorlopig nog wel werken, ook bij oudere versies. Ontwikkelaar Agile Software heeft de structuur van de database gewijzigd, waardoor de performance en beveiliging is verbeterd. Bij het opstarten zal je database automatisch worden geüpdate. De applicatie start sneller en je krijgt meer informatie op het scherm omdat de knoppenbalk aan de onderzijde verdwijnt in de detailweergave.

De ontwikkelaar is ook alweer bezig met versie 2.1. Daarin zal een nieuwe backup- en restore-optie worden toegevoegd. De standaardvolgorde van tabs zal veranderen en wachtwoorden zullen worden weergegeven in een monospace-lettertype, zodat ze beter leesbaar zijn.

Meer info: Agile Software
Downloaden: 1Password (nog een paar dagen gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:20
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.