Totale aanbod in de App Store kost $71.422,69

Als je de hele App Store zou kopen, ben je ruim 70.000 dollar kwijt. De populairste categorie is nog steeds games, maar boeken zijn aan een opmars bezig.

iPhone-applicatiesEr zijn nu rond de 25.000 iPhone-applicaties in de App Store verkrijgbaar. Niemand is zo gek om ze allemaal te kopen. Maar stel dat je dat wel zou doen, dan gaat je dat $71.422,69 kosten. De meest populaire prijscategorie is trouwens niet de categorie Gratis, maar $0,99. Er zijn 10.274 applicaties die $0,99 kosten, terwijl er maar 6.044 gratis applicaties zijn in de App Store te vinden zijn. De veruit meest populaire categorie is games, daar is iedereen het wel over eens.


Maar het exacte aantal games in de App Store verschilt nogal van de tellingen. Volgens de telling van 148Apps zijn er 5.263 games. Een alternatieve telling van Mobclix komt op veel minder applicaties in de App Store (20.421 stuks) maar juist veel meer games: ruim 6.000 stuks.

Op nummer twee en drie staan Entertainment (3.497 stuks) en Books (2.405 stuks), volgens de telling van 148Apps. Dat laatste is misschien verrassend, want boeken is een categorie waar je zelden iemand over hoort. Stilletjes blijkt het aantal ebooks, die je veelal zonder extra readerapplicatie te op de iPhone te lezen zijn, toch behoorlijk te zijn gegroeid. Mocht je een bepaald boek niet in de collectie van Amazon’s Kindle kunnen vinden, dan loont het de moeite om ook eens in de App Store zelf te gaan kijken. Zo kun je het populaire boek Outliers van Malcolm Gladwell gewoon via de App Store kopen zonder dat je moeilijk hoeft te doen met Amazon-kadobonnen voor de Kindle-applicatie. Maar je betaalt er wel het dubbele voor: $19,99 in plaats van $9,99 bij Amazon.

Via: Venturebeat

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.