Cro-Mag Rally activeert automatisch voicechat via Game Center

In Cro-Mag Rally is een voicechat-functie aanwezig, die automatisch geactiveerd is. Je kunt het wel uitschakelen, maar het is vreemd dat Apple zoiets toestaat.

cro-mag rallyApple’s informatiepagina over Game Center vertelt er niets over en het is ons ook niet eerder opgevallen: een chatfunctie. Game Center blijkt tot meer in staat dan het tonen van topscores en het contact leggen met vrienden. Start je een multiplayer-spelletje in Cro-Mag Rally, dan blijkt automatisch een voicechat te worden gestart. Dat gebeurt ook wanneer je via de matchmaking-functie van Game Center aan wildvreemde spelers bent gekoppeld. Je kunt maximaal drie anderen uitnodigen voor een game, zodat het een aardige kakofonie van stemmen kan worden (vooral als niet iedereen Engels spreekt).


Door op het microfoon-icoontje linksboven in het scherm te tappen kun je het geluid uitschakelen. De voicechat werkt alleen wanneer alle spelers op een Wi-Fi-netwerk zijn aangemeld. Je krijgt bij het starten geen waarschuwing dat de ander jou kan horen en kunt het daarom gemakkelijk over het hoofd zien. Ook kun je te maken krijgen met Chatroulette-achtige toestanden, waarbij spelers schunnige teksten gaan roepen. Een reviewer van de Sydney Morning Herald, die de voicechat een paar dagen geleden al ontdekte, vindt dat Apple de functie standaard had moeten uischakelen. Behalve in Cro-Mag Rally schijnt de combinatie van matchmaking en voicechat ook voor te komen in Nanosaur 2 en Enigmo, al spreekt de beschrijving in de App Store alleen over “leaderboards en achievements”.

Downloaden: Cro-Mag Rally (€2,39)

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 september 2010 om 23:47
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.