Contacten zoeken in nieuwe iPhone-firmware

In de nieuwe iPhone 2.0 build is het mogelijk om contactpersonen te doorzoeken. De zoeklijst past zich daarbij dynamisch aan, naarmate je meer letters intikt.

Zoekfunctie voor contactenIn iPhone OS 2.0 build 5A240D is een nieuwe functie te vinden, waar veel mensen op zaten te wachten: het zoeken naar contactpersonen. De zoekfunctie is ook aanwezig in de vernieuwde iPhone Simulator, die is opgenomen in de iPhone SDK build 9M2158A beta 3. De zoekfunctie is vergelijkbaar met die in iTunes: tijdens het invoeren van letters wordt de lijst met zoekresultaten dynamisch aangepast. In een eerdere screenshot die tijdens Macworld in januari werd gemaakt, werd al de indruk gewekt dat er een zoekfunctie zou worden toegevoegd: een klein vergrootglas-icoon boven de letter A was al eerder zichtbaar.


Een kleine onvolkomenheid in de interface, is dat het alfabet aan de rechterzijkant nog dwars door het zoekveld heen loopt. De knop Groups links naast het zoekvak lijkt nieuw, maar bleek al in de laatste beta van versie 2.0 aanwezig. Het werkt alleen wanneer het programma waarmee je synchroniseert (Outlook op de pc of Address Book op de Mac) ook groepen ondersteunt. Verder zou het handig zijn als de iPod-functie van de iPhone ook wordt uitgebreid met een zoekvak.

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 april 2008 om 11:17
Categorie
Diensten

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.