Rijkswidget: iedere dag een ander schilderij uit het Rijksmuseum

Rijkswidget toont iedere dag een ander stuk uit de collectie van het Rijksmuseum. Dit kan een bekend schilderij zijn, maar bijvoorbeeld ook een oud kledingstuk dat gedragen is door een historisch figuur.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

RijkswidgetSteeds meer instanties en instellingen weten hun weg naar de iPhone te vinden. Zij het via een aangepaste website of via een eigen applicatie. Het Rijksmuseum in Amsterdam is de volgende in het rijtje met de applicatie Rijkswidget. Rijkswidget toont iedere dag een ander stuk uit de collectie van het Rijksmuseum. Dit kan een bekend schilderij zijn, maar bijvoorbeeld ook een oud kledingstuk dat gedragen is door een historisch figuur. Je kunt inzoomen op het stuk zodat je meer details kunt bekijken en op de “achterkant” van het schilderij kun je meer informatie vinden over wat je ziet.


Ook is het mogelijk om door te klikken naar de website van het Rijkmuseum om nog meer informatie over het stuk in te zien. Jammer is wel dat deze optie in Safari opent en niet via een ingebouwde browser te zien is. Ook zou het interessanter zijn als je door eerder getoonde stukken kon bladeren. Nu is er eigenlijk steeds maar één stuk te zien, waardoor je de applicatie snel weer af zult sluiten. Of je de volgende dag er weer aan denkt om een ander schilderij te gaan bekijken is de vraag.

Rijkswidget is gratis te downloaden in de App Store.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.