Neurocam bestuurt iPhone-camera met hersengolven

De Neurocam is een hoofdband die constant je hersengolven meet, en met je iPhone automatisch een filmpje maakt als iets je boeit.

NeurocamTijdens de Japanse technologiebeurs Human Sensing 2013 werd de Neurocam gedemonstreerd, een nieuwe hoofdband die je gedachtengolven kan omzetten naar simpele commando’s. Waar de meeste alternatieven je hiermee een simpel spelletje laten spelen, moet de Neurocam het mogelijk maken om automatisch iPhone-filmpjes te schieten van dingen die je boeien. De iPhone hang je in de zijkant van de band, waarna een spiegel ervoor zorgt dat de iPhone-camera filmt waar jij naar kijkt.


De Neurocam meet constant je hersengvolven om te zien of je ergens interesse in hebt. Je interesse wordt omgezet naar een cijfer tussen nul en honderd. Zit je boven de zestig, dan zal de bijbehorende iOS-app je camera automatisch laten opnemen. Je filmpje wordt vervolgens omgezet naar een GIF-plaatje van vijf seconden. Het idee is dat je hierdoor een overzicht krijgt van alle dingen die je op een dag interesseerden.

Op het moment is de Neurocam nog een experiment. Hopelijk zal de uiteindelijke hoofdband een eigen camera krijgen en via Bluetooth of Wi-Fi met je iPhone verbinden. Het lijkt immers niet heel comfortabel om je iPhone vlak boven je oor te dragen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2013 om 13:16
Categorie
Accessoires

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.