Santana lanceert eigen iPhone-applicatie

Santana lanceert eigen iPhone applicatie met o.a. video/audio-downloads, discografie en gitaarlessen van Santana zelf.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

img_0026Nadat eerder bands als Presidents of the USA en Nine Inch Nails de iPhone-wereld betraden, is het nu ook tijd voor ouwe rot in het vak Santana om zijn eigen app te lanceren. Carlos zelf zegt hierover: “I was the guy who went from the smoke signals and the mirrors… straight into the iPhone…, so I have no concept of computers. I was still with cassettes.” De app bevat een aantal leukigheidjes waaronder gitaarlessen van Santana zelf en de mogelijkheid om een aantal live-opnames en muziekvideoclips te bekijken.


Het Home-scherm stelt niet zoveel voor en bevat een viertal fullscreen foto’s. Onder de tab Music kun je van een flink aantal nummers een 30 seconden audio-preview luisteren. Wil je het nummer aanschaffen dan kun je klikken op een link die je naar de iTunes Store brengt. Leuker is het Video-gedeelte waarbij je veel verschillende videoclips als ook live-opnamen van zijn concert(en) kunt bekijken. De video’s zijn van hoge kwaliteit en zien er dus erg goed uit op je iPhone-scherm.

Verder is er een News/Tour tab waarop je het laatste nieuws en de komende concertdata kunt bekijken, niet zo spectaculair. De laatste tab More bevat eigenlijk de leukste features met daarop o.a. een uitgebreide biografie en discografie. Hierop vind je ook twee gitaarlessen van de meester zelf, waarin hij je leert hoe je Black Magic Woman en Oye Como Va moet spelen. Al met al best een aardige poging van Santana om zijn muziek onder de aandacht te brengen van de iPhone-gebruiker.

Welke features zouden jullie graag zien in een applicatie van een band of artiest? Laat je mening achter in de comments!

De Santana app is gratis te installeren via de App Store.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 15:37
Categorie
Muziek

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.