iculture-vandaag
iCulture Vandaag De belangrijkste headlines om 22u samengevat

iCulture Weekend: iPhone 6 jaar, Google Reader-vervangers en meer

In iCulture Weekend blikken we terug op de afgelopen twee dag. Met dit keer de verjaardag van de iPhone, Google Reader en meer.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Steve JobsVoor iedereen die afgelopen weekend van het fijne weer heeft genoten, hebben we nog eens op een rij gezet wat er allemaal op iOS-gebied is gebeurd tijdens de afgelopen twee dagen. We hadden namelijk dit weekend flink wat nieuws en apps om je op te storten. Het grootste feest was uiteraard van de iPhone zelf, die zes jaar oud is geworden. We blikten nog even terug, iets dat we afgelopen jaar nog uitgebreider deden bij het 5-jarig jubileum. Voor de Google Reader-gebruikers hebben we de beste alternatieven op een rij gezet in een flink overzicht.

Hoera! De iPhone is 6 jaar oud

iPhone 1Afgelopen weekend was het feest bij Apple. De iPhone vierde namelijk officieel zijn zesde verjaardag. Zelf stonden we er ook even bij stil door kort terug te blikken op alles wat de iPhone de afgelopen jaren heeft bereikt en hoe hij zich onderscheidt van de concurrentie. Vorig jaar, toen de iPhone vijf jaar oud werd, hadden we een nog veel uitgebreider artikel over de iPhone sinds 2007.

Google Reader stopt: 10 alternatieven voor iPhone en iPad

FeedlyGoogle Reader stopt er na 1 juli mee, wat betekent dat een hoop mensen zonder nieuwslezer komen te zitten. Dat is echter minder rampzalig dan je zou denken. In de App Store staan inmiddels namelijk de nodige alternatieven klaar, die ook van andere online diensten gebruikmaken om je feeds gesynchroniseerd te houden. Wij hebben een paar van deze apps op een rij gezet en leggen gelijk ook even uit waar je op moet letten bij de overstap van Google Reader naar een andere app.

Andere apps

Invisible Gamepad: plakknoppen voor gamers

Invisible GamepadEen gamepad op je iPhone aansluiten kan vanaf iOS 7, maar de makers van de Invisible Gamepad willen een wat compacter alternatief te bieden. Door stickers op je iPhone-scherm te plakken, voel je aan waar de virtuele knoppen zitten en kun je met meer precisie een spelletje spelen. De plakkers zijn dik genoeg om de knoppen aan te voelen, maar volgens de makers kun je ze op je iPhone laten zitten en hem iedere dag ook als vanouds gebruiken. Iedere Invisible Gamepad komt met een paar flinke stickervellen, met in totaal 63 knoppen om je iPhone mee vol te hangen.

Andere accessoires

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.